Revansa lui Rafa Nadal

Duminica, 06 Iunie 2010, ora 16:10
1472 citiri
Revansa lui Rafa Nadal

Sambata finala turneului feminin de la Roland Garros s-a incheiat cu o mare surpriza. Schiavone a castigat titlul, dar in ciuda jocului ei foarte bun, trebuie sa recunoastem ca Stosur s-a batut mai degraba singura, pentru ca australianca nu a fost niciodata aceeasi in timpul finalei, aflandu-se sub foarte mare presiune si jucand departe de posibilitatile ei.

A facut greseli nefortate din toate pozitiile, chiar si la fileu din situatii clare, chiar daca e o jucatoare de dublu fantastica in mod normal cu un instinct fenomenal la fileu. Schiavone s-a concentrat mai bine in primul set, a alergat enorm dupa fiecare minge si a reusit sa conduca cu 1-0 la seturi, apoi Stosur nu a fortat inainte de tiebreak si italianca a simtit ca trebuie sa profite de aceasta situatie, a jucat cateva puncte fenomenal in jocul decisiv si a castigat titlul.

In meciurile amicale de fotbal, asa cum ma asteptam, Olanda a spulberat Ungaria cu usurinta, dar un alt mare jucator s-a accidentat, Arjen Robben. Tricolorii ne-au surprins, castigand in sfarsit dupa o lunga perioada de timp cu 3-0 impotriva Hondurasului, in timp ce 2 din cele 3 meciuri pe care vi le-am recomandat ca si pariuri Under s-au dovedit castigatoare (Africa de Sud-Danemarca 1-0; Italia-Elvetia 1-1).

Turneul de la Roland Garros a ajuns la ultima sa zi. Si toata lumea asteapta sa vada marea finala, unde 2 jucatori fabulosi se vor intalni din nou: Rafael Nadal, castigator la Paris din 2005 pana in 2008, si Robin Soderling, finalist a 2-a oara la rand.

Nadal il conduce pe Soderling cu 3-2 in meciurile directe, dar ultimele 2 meciuri jucate anul trecut au fost castigate de suedez, prima lui victorie venind chiar la Roland Garros-ul de anul trecut. De fapt, Nadal a castigat doar un set din ultimele 6 jucate impotriva lui Soderling.

Pe de alta parte, doar ca sa vedeti cat de straniu e tenisul cateodata, Nadal l-a spulberat pe Soderling cu cateva saptamani inainte de Roland Garrosul 2009, castigand 6-1 6-0. Ei s-au mai intalnit de asemenea la Roland Garros 2006, de aceasta data Nadal castigand in 3 seturi. Prin urmare, e destul de greu de anticipat pe care Soderling il vom vedea astazi, pentru ca sentimentul meu e ca totul depinde mai mult de el cum va juca decat de tenisul lui Nadal, pentru ca spaniolul va juca ca de obicei jocul sau fantastic si stabil pe zgura, cu o mare dorinta de revansa, in timp ce Soderling trebuie sa riste totul si sa incerce mingi castigatoare dupa mingi castigatoare, daca vrea sa aiba o sansa.

Daca va ramane in ralliuri lungi, finala ar putea deveni un meci scurt, Nadal spulberandu-l cu siguranta inca o data. Oricum cotele lui Nadal sunt prea mici pentru castigarea meciului, de aceea mai repede as alege un pariu Over, pentru ca chiar daca ma astept ca Rafa sa isi ia revansa si sa castige, am observat niste oscilatii in jocul lui Nadal, in special impotriva lui Almagro si Melzer, iar Soderling cu serviciul lui puternic ar trebui sa profite pentru a castiga macar un set.

Astazi nu sunt prea multe optiuni in oferta de pariuri la fotbal, poate singurul pariu interesant ar fi un Under in meciul amical dintre Nigeria si Coreea de Nord, africanii venind dupa 4 meciuri la rand incheiate cu mai putin de 3 goluri fiecare, in timp ce asiaticii prefera de obicei un joc pe contraatac, concentrandu-se mai mult pe defensiva.

Oferta de pariuri la bachet e mult mai interesanta. Caja Laboral va juca meciul decisiv al semifinalei in fata propriilor suporteri impotriva lui Real Madrid. Ambele echipe si-au castigat cele 2 meciuri de pe teren propriu in play-off, in timp ce in sezonul regulat Caja Laboral a invins in ambele meciuri. Caja Laboral putea sa inchida semifinala in cel de-al 3-lea meci, la Madrid, unde au condus la pauza si au jucat foarte bine, dar datorita unui sfert al 4-lea extrem de slab, sunt obligati azi sa invinga pentru a se califica in finala, unde Barcelona este deja calificata. Caja Laboral, cu avantajul terenului propriu si al rezultatelor din meciurile directe, trebuie sa castige acest meci si cotele sunt perfecte pentru un pariu important.

In campionatul elen, finala dintre Olympiakos si Panathinaikos a ajuns la cel de-al 4-lea meci, Panathinaikos conducand 2-1 si acest meci urmand a fi jucat pe terenul lui Olympiakos. Aici e greu de anticipat cine va castiga, dar o optiune mult mai buna este pariul Under 151.5 puncte, pentru ca toate cele 3 meciuri jucate pana acum s-au incheiat under, si de asemenea unul din cele 2 meciuri directe din sezonul regulat. Fiind un meci cu o miza imensa, mai ales pentru Olympiakos, care trebuie sa castige pentru a ramane in lupta pentru titlu, sunt sigur ca ei nu vor juca rapid ca de obicei si vor incerca sa fie mai atenti si sa se concentreze pe aparare, pentru a nu risca nimic in fata propriilor suporteri si pentru a duce finala in meci decisiv.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Rafa Nadal, #finala Roland Garros , #stiri Rafael Nadal