Decizie radicala la CFR: Consiliul de Administratie, inlocuit - cine face parte din noul CA (Video)

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 20:09
4523 citiri
Decizie radicala la CFR: Consiliul de Administratie, inlocuit - cine face parte din noul CA (Video)

Consiliul de Administratie (CA) al CFR S.A., companie controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, a fost inlocuit vineri din cauza managementului defectuos.

Din noul CA numit de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a CFR fac parte Ovidiu Petrisor Artopolescu, membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, Ovidiu Putura, secretar de stat in Ministerul Justitiei, Victor Cionga, managing partner la AZ Capital Advisors, Florin Luca, consultant financiar, si George Ciobanasu, auditor financiar.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, au fost constatate nereguli grave in actul de management al fostului Consiliu de Administratie. Acestuia i se reproseaza in special ca nu a controlat suficient de bine actiunile directorului general al companiei, ceea ce ar fi permis savarsirea unor infractiuni.

Membrii fostului Consiliu de Administratie, numiti la 29 iulie 2013, sunt Florian Raimund Kubinski (presedinte, CFO Volksbank Romania), George Micu (membru, director general CFR SA), Enache Jiru (membru, secretar de stat in Ministerul Finantelor) si Sebastian Tcaciuc (membru).

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a declarat miercuri ca va demara controale la CFR, ca urmare a identificarii mai multor nereguli.

Peste o mie de vagoane din patrimoniul CFR SA nu au fost gasite in teren de Corpul de Control al ministrului, desi acestea existau pe hartie.

Ministrul Transporturilor cauta sutele de vagoanele pierdute de la CFR. Urmeaza demiteri

Ramona Manescu a afirmat ca de vina pentru neregulile gasite la CFR SA este conducerea companiei si a anuntat ca vor urma demiteri.

"Trebuie sa urmam procedurile legale, dar probabil vor fi dati afara acesti oameni. Eu sper sa nu mai dureze foarte mult parcurgerea etapelor legale, dar nu sunt multumita nici de CA, nici de directorul general", a spus Manescu miercuri.

De asemenea, inspectorii Corpului de Control au intocmit doua rapoarte pentru actualul director general al CFR SA, George Micu, pentru activitatea sa ca manager al CFR SA, raportul care a ajuns deja la DNA, si, respectiv, pentru activitatea sa ca sef al CFR Marfa SA, companie pe care a condus-o inainte de a prelua conducerea CFR.

Ministerul Transporturilor spera ca noului Consiliu de Administratie va permite demiterea lui George Micu.

#demitere conducere CFR, #Consiliu Administratie CFR revocat, #disparitie vagoane CFR, #Manescu demiteri CFR , #Ministerul Transporturilor