Confirmarea demiterii lui Razvan Lucescu (Opinii)

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 18:06
2452 citiri
Confirmarea demiterii lui Razvan Lucescu (Opinii)

Razvan Lucescu ramane antrenorul echipei nationale cel putin pana la returul cu Bosnia, din vara, insa confirmarea venita joi la Comitetul Executiv al FRF a sunat mai mult ca o sentinta. Nimeni nu mai crede in calificarea la Euro 2012, asa ca tehnicianul va fi dat afara sau isi va prezenta demisia.

Joi s-a oficializat, neoficial, finalul mandatului lui Razvan Lucescu pe banca tehnica a primei reprezentative, discursul lui Mircea Sandu, care a lansat un atac fara precedent la adresa antrenorului, fiind semnalul clar in acest sens.

"Nasul" a rabufnit la finalul sedintei Comitetului Executiv, reprosandu-i lui Lucescu cel mic mai toate lucururile semnalate de presa in ultimul an, incepand cu selectia dubioasa, continuand cu jocul execrabil al echipei si terminand cu lipsa unei viziuni pentru viitor.

"Din punctul meu de vedere ar fi trebuit sa incetam relatiile de munca cu Razvan!", a anuntat public Mircea Sandu, astfel ca unicul sprijin al selectionerului ramane directorul general al forului roman, Ionut Lupescu, acesta preferand insa sa nu ia nicio pozitie deocamdata.

"Lucescu ramane la nationala pana cand nu va mai avea sanse de calificare la CE din 2012", a mai spus Sandu, confirmand si faptul ca nimeni nu mai crede in participarea Romaniei la turneul final din Polonia si Ucraina.

Cu alte cuvinte, seful fotbalului romanesc il lasa pe selectioner sa-si "rupa gatul" singur, el disociindu-se in acest fel, destul de abil, de toate rezultatele negative ale primei reprezentative. In momentul in care echipa lui Lucescu va capota, el va putea sa apara din nou tinand capul sus sustinand ca a propus indepartarea antrenorului cu mai multe luni in urma.

De ce ramane Razvan?

Criticat de aproape toata lumea, Razvan Lucescu se incapataneaza sa ramana antrenorul Romaniei. De ce?

In primul rand, exista posibilitatea ca el sa creada inca in calificarea la Euro. Pentru "tricolori" urmeaza meciuri importante, toate pe teren propriu, astfel ca sanse exista, cel putin la nivel teoretic. Pentru a ajunge la turneul final ar trebui insa ca si jocul primei reprezentative sa se schimbe radical, iar selectionerul a demonstrat in acest mandat ca este incapabil de o asemenea schimbare.

Un alt motiv ar fi salariul destul de mare pe care il are si pe care il primeste indiferent de rezultate. De asemenea, nu ar fi exclus ca el sa astepte o eventuala demitere, pentru a primi o suma considerabila din partea FRF drept despagubiri, exact ca Victor Piturca inaintea sa.

In fine, Lucescu si-ar dori poate sa isi incheie aventura cu un rezultat pozitiv, rezultat care poate fi si un simplu egal in compania Bosniei.

In orice caz, numai o minune il poate salva pe Razvan - calificarea la Euro 2012.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...