România are viitor în scrimă. Victorie mare la Europene, în finala cu Ungaria, cu fiica lui Mihai Covaliu în echipă

Joi, 23 Februarie 2023, ora 19:56
2730 citiri
România are viitor în scrimă. Victorie mare la Europene, în finala cu Ungaria, cu fiica lui Mihai Covaliu în echipă
Echipa României, campioană europeană

Echipa feminină de sabie a României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeţi de la Tallinn (Estonia), joi, după ce a învins Ungaria cu scorul de 45-40 în finală.

Amalia Covaliu (fiica fostului mare scrimer Mihai Covaliu, președintele COSR), Anastasia Fusea, Alexandra Mitruş şi Rosemarie Benciu, antrenate de Irina Covaliu, au trecut în sferturile de finală de Azerbaidjan, cu 45-31, iar în semifinale au învins Italia cu 45-38.

După primele şapte relee ale finalei, România conducea Ungaria cu 35-25. Deşi ecartul a scăzut, România a reuşit să obţină victoria şi primul său titlu la Europenele de cadeţi şi juniori din capitala Estoniei.

La ultimul releu, care le-a adus faţă în faţă pe primele două clasate la individual, Emese Domonkos şi Amalia Covaliu (15-10 în finală pentru maghiară), sabrera maghiară s-a accidentat la mâna dreaptă după primele două asalturi (40-35) şi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Amalia Covaliu şi-a păstrat concentrarea şi a dus la bun sfârşit meciul, cu victoria României (45-40).

În finala mică, Italia a dispus de Polonia cu 45-42.

Echipa masculină de spadă a cadeţilor, compusă din George Petrache, David Pădureanu, Andrei Tudor Aparaschiţei şi Luca Iliuţă, s-a clasat pe locul 18, după ce a fost învinsă de Cehia în primul tur, cu 45-32.

Ungaria a cucerit titlul continental, fiind urmată în clasament de Italia (argint) şi Marea Britanie (bronz).

Selecţionata de floretă a cadetelor (Ingrid Miti Bikfalvi, Enya Male, Alexandra Adoch) a încheiat pe locul 10 la Tallinn. În optimi, România a fost învinsă de Ungaria cu 35-28, iar apoi în turneul pentru locurile 9-16 a dispus de Letonia cu 45-42, a învins Spania cu 45-39, dar a pierdut în faţa Ucrainei, cu 40-45, confruntarea pentru locurile 9-10.

Italia a obţinut medaliile de aur, argintul a revenit Poloniei, iar Ungaria şi-a adjudecat bronzul.

România are patru medalii după primele trei zile ale competiţiei, aur prin echipa feminină de sabie cadete, argint prin Amalia Covaliu la sabie cadete, argint prin Casian Cîdu la sabie cadeţi şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie cadete.

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual.

Quarterly Report - Editia 4

România este campioană la pierdut bani europeni. Cioloş: "Din fondurile structurale şi de coeziune am atras 0 euro. Zero"
România este campioană la pierdut bani europeni. Cioloş: "Din fondurile structurale şi de coeziune am atras 0 euro. Zero"
Europarlamentarul Dacian Cioloş este de părere că PSD şi PNL nu sunt în stare să absoarbă fondurile europene pe care România le are la dispoziţie şi nici nu doresc să discute pe teme...
România, depășită de Bulgaria. Vecinii de la sud ar putea aproba legea trecerii la moneda europeană înainte de sfârșitul verii
România, depășită de Bulgaria. Vecinii de la sud ar putea aproba legea trecerii la moneda europeană înainte de sfârșitul verii
Legea prin care moneda euro va fi adoptată în Bulgaria ar putea fi aprobată de Adunarea naţională înainte de finalul verii, a estimat, marţi, 28 mai, adjunctul ministrului de Finanţe,...
#Romania, #scrima, #viitor, #Mihai Covaliu , #stiri din sport