Samsung incepe sa inlocuiasca Galaxy Note 7 si in Romania

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 16:44
2926 citiri
Samsung incepe sa inlocuiasca Galaxy Note 7 si in Romania
Foto: Arhiva Ziare.com

Sucursala din Romania a grupului sud-coreean Samsung a anuntat, miercuri, ca a inceput programul de inlocuire a aparatelor Galaxy Note 7, utilizatorii din Romania urmand sa primeasca un nou dispozitiv mobil, in urma scandalului legat de riscul de explozie al smartphone-ului.

Procesul de rechemare a smartphone-urilor afectate de problema a demarat pe plan international inca de saptamana trecuta.

A dat Samsung in judecata dupa ce i-a luat telefonul foc in buzunar

Programul de inlocuire a Galaxy Note 7 vine ca urmare a deciziei companiei de a opri vanzarile si livrarile acestui model, dupa ce, in urma unei investigatii, s-a descoperit o problema la bateria smartphone-ului, care ar putea produce explozia dispozitivului.

Compania Samsung a promis, saptamana trecuta, ca va inlocui cele 2,5 milioane de dispozitive vandute in intreaga lume.

Dupa o serie de teste, reprezentantii companiei sunt acum siguri ca problema bateriei a fost complet rezolvata si ca noile aparate Note 7 pot fi folosite in deplina siguranta.

Galaxy Note 7: Samsung a anuntat cand va reincepe sa vanda telefonul-problema

Samsung a introds o serie de masuri de securitate, printre care si actualizarea softului, pentru utilizatorii care au primit dispozitivele Galaxy Note 7 furnizate in timpul procesului de pre-comanda.

"Samsung lanseaza un update de software al bateriei pentru toate dispozitivele Note7 precomandate in Europa, care va limita incarcarea bateriei la 60%. Noul software va fi disponibil incepand cu 21 septembrie. Prin limitarea incarcarii bateriei, Samsung intentioneaza sa reduca riscul incidentelor si simultan sa incurajeze utilizatorii sa profite de programul de inlocuire", se arata in comunicat.

Compania a decis si actualizarea softului in cazul dispozitivelor noi, care nu sunt afectate de problema bateriei. In urma unei actualizari a interfetei icon-ului bateriei, Note 7 va afisa o baterie verde in bara de notificari, in ecranul Power Off sau pe displaul Always On.

Samsung Galaxy Note 7: Pericolul de explozie nu a speriat utilizatorii - Folosesc telefonul la fel de mult

Scandalul a luat amploare la inceputul acestei luni, in SUA, cand mai multi posesori de Note 7 au acuzat izbucnirea unor incendii din cauza dispozitivului, in unele cazuri inregistrandu-se pagube importante.

Samsung a anuntat oficial ca va relua vanzarile pentru Galaxy Note7 in data de 28 septembrie.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Samsung inlocuieste Galaxy Note 7, #Samsung pericol explozie , #galaxy