VIDEO. Probleme pe Centura Satmarului. Picior tencuit pentru a ascunde crapaturi!

   

Probleme pe Centura Satmarului. Piciorul unei pasarele de pe Centura Satmarului a fost tencuit pentru a ascunde anumite crapaturi, lucru care ridica multe semne de intrebare.
Reporterii PortalSM au intrat in posesia unor imagini din care rezulta ca piciorul de sustinere a unei pasarele de pe Centura Satmarului a fost tencuit dupa ce au aparut crapaturi. Este vorba despre pilonul de sustinere a pasajului care trece peste DN 19 A Satu Mare - Petea, la iesirea din municipiului Satu Mare.

Surse avizate au declarat pentru PortalSM ca acest lucru nu este unul normal, fiind, probabil, vorba de anumite necorelari in momentul in care s-a turnat pilonul. Potrivit acestora, un astfel de pilon ar fi trebuit demolat si construit din nou, sau cel putin sa fie efectuare studii din care sa reiasa daca totul este in regula sau nu.

"Nu este normal ceea ce s-a intamplat acolo, se ridica foarte multe semne de intrebare. Se poate ca structura sa fie afectata. Pe mine m-a surprins modul in care muncitorii efectiv tencuiau piciorul podului pentru a ascunde acele crapaturi. Am sperat sa se ia masuri, sa se verifice situatia, dar nu am auzit absolut nimic pe acest subiect. Din cate am inteles, in momentul in care s-a turnat betonul nu s-a facut priza buna, ca sa vorbesc pe intelesul tuturor, astfel ca au aparut acele goluri, iar structura ar putea fi afectata. Sper ca autoritatile responsabile de lucrare nu au inchis ochii! Adica firma straina care face lucrarea sa plece dupa terminarea acesteia, iar noi sa ramanem cu probleme ani de zile. Nu am vazut nicaieri un picior de pod tencuit in timp record, imediat dupa turnare", a spus sursa, sub protectia anonimatului.

PortalSM a solicitat Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) un punct de vedere pe aceasta tema.
Reprezentntii CNAIR au aratat ca au fost lucrari neconforme care insa au fost remediate. Ramane de vazut cum se va comporta lucrarea in timp.

"La momentul respectiv, ca urmare a lucrarilor neconforme realizate de catre antreprenor, reprezentantul CNAIR in santier a emis un Raport de Neconformitate. Ulterior, Antreprenorul a efectuat lucrarile de remediere in conformitate cu prevederile Expertizei Tehnice", precizeaza sursa citata.

Alte detalii despre aceasta "neconformitate" nu au fost facute publice.

Practic astazi nu se mai vad acele defetiuni, ele au fost acoperite. Ramane de vazut daca vor aparea probleme in timp.

Imaginile au fost surprinse in luna iunie a acestui an.
Luni, 23 Noiembrie 2020, ora 07:46
Sursa: Portalsm.ro

Portalsm.ro
Cele mai citite stiri
Situatia COVID-19 in 25 ianuarie 2021
La nivelul judetului Satu Mare, in data de 25 ianuarie 2021, se afla in carantina la domiciliu 502 ...
Accident mortal la Ciuperceni
Luni, 25 ianuarie, la ora 21:12, fortele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Somes" au fost ...
FOTO/VIDEO. Stalp doborat de vant in municipiul Satu Mare. Urcarea pe Podul Decebal, blocata
Vantul puternic a inceput sa faca ravagii in municipiul Satu Mare. In aceasta dimineata, luni, 25 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor