Simona Halep, sub lupa specialistilor: "Criza prin care trece nu e doar din cauza accidentarilor"

Joi, 25 Februarie 2016, ora 15:58
11048 citiri
Simona Halep, sub lupa specialistilor: "Criza prin care trece nu e doar din cauza accidentarilor"
Foto: Fedcup.com

Simona Halep trece printr-o perioada dificila in acest inceput de sezon, avand mai multe partide pierdute decat castigate si fiind eliminata in primul tur de la 3 dintre cele 4 turnee disputate.

"Este criza Simonei Halep legata doar de accidentari? Romanca sufera din cauza unei accidentari, insa oscilatiile sale au de asemenea un alt motiv...", scrie Lorenzo Ciotti, in articolul sau pentru Tennis World USA.

Ce se intampla cu Simona Halep: 4 motive pentru caderea din ultimele luni

Sursa citata noteaza ca Simona "nu reuseste sa dea continuitate jocului sau de tenis".

"Ca un exemplu al presatiilor oscilante ale tenismenei din Romania, priviti doar la ultima partida de Fed Cup dintre Romania si Cehia, unde Halep a fost intai invinsa de Karolina Pliskova, iar apoi a invins-o dupa un mare meci pe dubla campioana de la Wimbledon, Petra Kvitova.

Dupa Australian Open, Halep a transmis un comunicat prin intermediul retelelor sociale in care a spus ca se confrunta cu o problema la nas. In acelasi comunicat, a anuntat ca se va opera pentru a rezolva problema si ca se va retrage de la turneul de la Dubai, de la cel din Qatar si ca va lipsi de la intalnirea de Fed Cup.

In schimb, a jucat atat la Dubai, cat si la Doha, unde a fost eliminata in primul tur, fiind invinsa de Ana Ivanovici si de Elena Vesnina.

Acum, intrebarea din mintea tuturor este una singura: Este criza Simonei Halep rezultatul unor probleme fizice si accidentari sau sufera din cauza continuitatii jocului, alternand momentele de tenis frumos cu infrangeri rasunatoare?", se intreaba autorul.

Simona Halep, aparata de WTA dupa rezultatele negative: Nu trebuie sa uitati ceva foarte important

Acesta mai sustine ca faptul ca accidentarile reprezinta o parte importanta in infrangerile Simonei reprezinta "un lucru cert".

"Insa este de asemenea adevarat ca Simona nu a mai fost in stare sa reuseasca rezultate bune de la victoria de anul trecut de la Indian Wells si a cazut intr-o bucla nesfarsita de esecuri si de rezultate slabe. Si acestea nu au fost (si nu sunt) cauzate doar de accidentari, ci si de o calitate a tenisului deseori sub asteptari si de o putere mentala care in ultimele luni a lipsit", mai noteaza autorul.

Totodata, acesta subliniaza ca toata lumea a asteptat mult mai multe de la Simona Halep in ultimele 12 luni.

Simona Halep, criticata vehement de un fost antrenor - care sunt cauzele esecurilor

"Daca vrea sa reuseasca mari rezultate, va trebui sa munceasca mult la partea mentala a meciurilor, care, asa cum stim, in tenis este vitala", concluzioneaza autorul.

In cele din urma, acesta vine si cu o solutie la problemele fizice ale romancei: "De ce sa nu-si ia un antrenor de fitness si un terapeut fizic de clasa mondiala, pentru a-si imbunatati drastic forma sportiva?".

Situatie alarmanta pentru Simona Halep - ce serie negativa a egalat

Simona Halep a fost eliminata inca din primul meci disputat la Doha de rusoaica Elena Vesnina, locul 118 in clasamentul mondial. Dupa acest rezultat, Simona va cobori, de saptamana viitoare, pe locul 5 in clasamentul mondial.

Sportiva noastra traverseaza astfel o forma modesta, inregistrand doar doua victorii si patru infrangeri in circuitul WTA in acest an. Simona va reveni pe teren pe 9 martie, cand va lua startul in turneul de la Indian Wells.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Simona Halep criza, #Simona Halep analiza, #Simona Halep accidentari , #meciuri
Comentarii