Cel mai delicat moment al carierei: Simona Halep se afla intr-o situatie nemaiintalnita

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 07:02
19613 citiri
Cel mai delicat moment al carierei: Simona Halep se afla intr-o situatie nemaiintalnita
Foto: Hepta.ro

Eliminarea suferita de Simona Halep la Indian Wells scoate la lumina problemele grave de sanatate pe care sportiva noastra le are. Desi spunea ca si-a revenit, Simona acuza in continuare dureri la genunchi si putea suferi o accidentare si mai grava in orice clipa.

Simona ne-a obisnuit cu multe accidentari in ultimii patru ani, de cand a ajuns in elita tenisului, insa este pentru prima data doar cand are o problema atat de delicata si care necesita o perioada atat de lunga de recuperare.

Dupa Sankt Petersburg, Simona a facut o pauza de aproape o luna si jumatate, cea mai lunga de cand a devenit jucatoare profesionista. Nici macar aceasta perioada nu a ajutat-o sa se vindece, iar dupa eliminarea de la Indian Wells a afirmat ca "nu-mi mai simteam picioarele in setul secund".

De altfel, chiar si un dialog cu Darren Cahill arata situatia grava prin care trece Simona. Printre altele, australianul i-a sugerat sa nu alerge prea mult dupa mingile din marginea terenului pentru a nu risca sa-si accidenteze si mai rau genunchiul.

Simona spune ca resimte problemele de la genunchi inca din luna octombrie a anului trecut, iar pana acum nici un tratament efectuat nu a dat roade. Durerile dispar pentru scurt timp, dar pot aparea oricand.

Pana acum, cea mai lunga accidentare a Simonei a fost de trei saptamani, insa niciodata intr-o zona atat de sensibila precum genunchiul. Multi jucatori mari au avut de suferit din cauza unor probleme la genunchi, iar cel mai elocvent exemplu este Rafael Nadal, care nu si-a mai revenit la forma care il consacrase din cauza unor astfel de probleme. Pe plan local o putem aminti pe Alexandra Dulgheru, a carei cariera a fost foarte afectata de aceste dureri.

De ce a continuat insa Simona sa joace? Obligatiile contractuale pot fi raspunsul. Jucatoarele din top 10 sunt obligate sa participe la anumite turnee pentru ca in caz contrar risca amenzi drastice.

Si cum Simona nu are statutul Serenei Williams, cea care are parte de un tratament preferential din partea WTA, sportiva noastra a ales sa joace in continuare. Si pentru ca a mers la Indian Wells, Simona poate primi un bonus consistent din partea WTA la finalul anului, de pana la 500 de mii de euro, daca va merge la toate turneele obligatorii.

Totusi, daca ne uitam pe numarul de meciuri disputate de Simona in 2017, observam o diferenta uriasa fata de precedentii cinci ani, de cand a inceput sa joace constant in circuitul WTA.

Numarul meciurilor jucate de Simona pana la Indian Wells in ultimii ani:

2017 - 6 meciuri

2016 - 12 meciuri

2015 - 23 meciuri

2014 - 21 meciuri

2013 - 12 meciuri

2012 - 20 meciuri

Accidentarile Simonei din ultimii ani:

Glezne si tendoane - 5 accidentari

Spate - 3 accidentari

Coapse - 2 accidentari

Genunchi - 2 accidentari

Muschi abdominali, nas, umar, coaste, unghii - 1 accidentare

C.S.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Simona Halep accidentari, #accidentari Simona Halep , #stiri Simona Halep