Simona Halep, intr-un interviu pentru New York Times: Care a fost cel mai important moment al anului si cat de grava e accidentarea

Joi, 04 Octombrie 2018, ora 21:50
8377 citiri
Simona Halep, intr-un interviu pentru New York Times: Care a fost cel mai important moment al anului si cat de grava e accidentarea
Foto: Instagram/Simona Halep

Simona Halep a oferit un amplu interviu in New York Times, vorbind despre cel mai important moment in 2018, obiectivul pe care il mai are anul acesta, dar si despre accidentarea suferita la Wuhan, in urma cu aproximativ doua saptamani.

Tenisemna noastra dezvaluie ca la Australian Open 2018, unde a pierdut finala cu Caroline Wozniacki, a realizat ca are forta necesara pentru a castiga un turneu de Grand Slam.

In interviul pentru New York Times, Simona Halep a vorbit si despre hernia de disc, anuntand ca n-o va impiedica sa joace la Turneul Campioanelor.

Iar la competitia din Singapore, Simona Halep, al carei obiectiv in acest final de an e ramanerea pe primul loc in clasamentul WTA, asigura ca se va descurca mai bine decat anul trecut, cand a fost eliminata in faza grupelor.

Dar iata interviul complet acordat de Simona Halep in New York Times:

A fost un an mare pentru tine.

A fost cel mai bun an din cariera mea, dupa ce-am castigat un Grand Slam. A fi numarul 1 e grozav, dar e chiar si mai bine sa castigi un Grand Slam. Experienta de la Australian Open a dost de asemenea importanta pentru mine. Mi-am testat limitele si am vazut ca totul e posibil. Am realizat ca sunt puternica si pot sa lupt din greu. Cred ca acel turneu m-a ajutat sa cred in mine ca pot castiga turnee mari. La inceputul anului, dupa Melbourne, am simtit ca sunt capabila sa castig un Grand Slam.

Ai fost constanta pe toata durata anului. Cum ai reusit sa mentii acest nivel de joc?

M-am bucurat mai mult anul acesta. N-am mai pus o presiune negativa pe mine, cum am facut in anii precedenti. Am capatat experienta si am invatat din greseli ca trebuie sa ma bucur mai mult si sa iau fiecare turneu ca pe o provocare, pentru ca e mult mai bine.

Atitudinea mentala a fost o cheie a succesului din acest an?

In ultimul an am lucrat cu un psiholog. Lucrez din greu la partea de gandire. In acest moment si la acest nivel, toata lumea joaca foarte bine. Deci, incerc sa devin mai puternica din punct de vedere mental. Psihologul meu mi-a spus ca trebuie sa-mi controlez emotiile si sa fiu mai pozitiva. M-a invatat sa opresc gandurile negative in timpul meciurilor cu cateva exercitii. Asta m-a ajutat sa devin mai buna. Problema mea este ca sunt negativa, pentru ca vin din Romania, iar romanii sunt putini negativi in gandire. Toata lumea stie asta. E normal aici.

Aceasta gandire pozitiva trebuie sa fie importanta acum mai mult decat oricand, de vreme ce-ai anuntat recent ca ai hernie de disc.

Sunt foarte pozitiva in acest moment, chiar si cu accidentarea. Simt durerea, dar sunt convinsa ca prin exercitii, recuperare si terapie fizica, voi fi ok. Nu voi inceta sa joc tenis.

Cat de frustrant este sa simtiti limitarile corpului cand joci accidentata?

Este greu sa joci cu accidentata. A fost foarte greu sa joc in China pentru ca nu stiam ce am avut. Am fost stresata si ingrijorata. Dar acum ca stiu ce este periculos si ce este ok pentru a face, este mai usor pentru mine sa merg pe teren si sa joc. Fiecare accidentare este dificila, deoarece din punct de vedere mental si fizic incerci sa protejeze o parte a corpului si folosesti mai mult altene. In felul acesta risti sa te accidentezi si mai mult.

Acum ca stii ca ai hernie de disc esti mai putin stresata?

Tocmai am vazut un alt doctor astazi si mi-a spus ca pot juca. Problema este acolo, discul s-a mutat. Dar nu e asa de periculos. Nu se misca zi de zi. Este bine. Fac exercitii pentru a intari muschii in acea zona, ca sa pot impinge discul inapoi sau sa-l mentin asa cum este. Nu e chiar asa de rau. Nu exista nici un risc de deteriorare suplimentara. Trebuie sa fac recuperare, unde voi lucra exercitiile mele de baza, plus o terapie cu masaje. N-o sa mai joc tenis pana la Turneul Campioanelor

Cat de motivata esti sa joci la Turneul Campioanelor si sa termini anul pe primul loc in clasamentul WTA?

Sunt 100% motivata. E obiectivul meu in acest moment si voi da totul pentru a termina anul pe prima pozitie. Pot sa joc mai bine decat anul trecut la Turneul Campioanelor. Va fi bine.

Turneul Campioanelor 2018 e programat in perioada 21-28 octombrie.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Simona Halep accidentare, #Halep New York Times , #stiri Simona Halep