O infrangere cat o victorie pentru Simona Halep

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 05 Iulie 2016, ora 22:38
18409 citiri
O infrangere cat o victorie pentru Simona Halep

Simona Halep a fost eliminata, marti, in sferturile de finala ale turneului de la Wimbledon, insa pentru prima data dupa foarte mult timp romanca a aratat ca o jucatoare de top si la infrangere.

Simona a avut in fata ei o adversara redutabila, pe Angie Kerber, nimeni alta decat invingatoarea de la Australian Open, de la inceputul acestui an. Sigur ca Halep reusise s-o mai invinga pe nemtoaica in decursul anilor, insa nu si de cand aceasta a "explodat" la Melbourne.

Iar pe "centralul" de la Londra, romanca era obligata sa faca un meci mare si nu a dezamagit din acest punct de vedere.

Jucand contra unei tenismene care are atat forta cat si o buna miscare in teren, Simona ne-a aratat cum a ajuns sa devina o prezenta constanta in Top 10 WTA.

Sportiva noastra a alergat ca in zilele bune, a gasit hibe nebanuite in defensiva adversarei, a rupt ritmul foarte bine de multe ori. A facut practic cam tot ce trebuia sa faca, dar cu o singura exceptie, una pe care a observat-o si ea. Serviciul.

Simona a servit slab, este inca una dintre slabiciunile jocului ei, desi in ultimul an a lucrat mult la acest aspect, si, mai mult decat atat, s-a aparat mult prea in spate. Daca pe serviciul lui Angie reusea sa faca pasul in fata si sa puna presiune pe nemtoaica, pe propriul serviciu ea a facut un pas in directia opusa, oferindu-i mingile pe tava lui Kerber.

Ce mi-a placut insa la Halep in aceasta partida a fost ca nu a cazut psihic. Nici macar atunci cand campioana de la Australian Open a luat primul set si a jucat inca si mai increzator Simona nu a dezarmat.

Dimpotriva as putea spune, mi s-a parut tot timpul in cautare de solutii, in cautarea unor slabiciuni in jocul adversarei pentru ca apoi sa profite de ele.

Sigur ca acum fi foarte usor sa spun ca Simona a facut o greseala elementara, aparandu-se mult prea in spate si punandu-se singura in dificultate. Asa este, chiar ea si-a dat seama de acest lucru si am impresia ca si-a dat seama inca din timpul jocului. Totusi, a sti ce nu merge si a corecta ceea ce nu merge sunt doua lucruri extrem de diferite.

Vazuta din fata televizorului, Simona Halep mi se pare o tenismena care joaca din talent si din antrenament, nu insa si din instinct.

Multi ar putea spune ca talentul si instinctul sunt unul si acelasi lucru, insa din punctul meu de vedere nu este asa. Talentul este abilitatea de a practica un sport, o meserie daca vreti, la cel mai inalt nivel. Incepand cu abilitatile fizice si pana la cele psihice, talentul iti ofera posibilitatea.

Instinctul, pe de alta parte, este acea parte din tine care te face sa simti jocul. In cazul tenisului, din instinct simti cand trebuie sa faci un pas inainte sau inapoi, cand trebuie sa rupi jocul, cand trebuie sa fortezi si asa mai departe.

Ei bine, mi se pare ca instinctul Simonei nu este suficient antrenat. Ea face anumite lucruri in timpul meciurilor, insa le face cumva fortat, artificial. Sunt lucruri care vin dupa antrenamente, dupa discutii cu antrenorul, dupa observatii personale. Asta face ca schimbarile tactice din jocul ei sa fie destul de greoaie si usor de anticipat.

In momentul in care va reusi sa isi antreneze suficient de mult instinctul de jucatare de tenis si va putea face modificari tactice natural, atunci va deveni o sportiva care isi va putea propune mult mai mult decat castigarea unui turneu de Grand Slam.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Halep eliminata Wimbledon, #Halep Kerber Wimbledon, #Halep Wimbledon analiza , #Wimbledon