Anexe gospodaresti si acoperisul unei case, distruse in urma unui incendiu puternic la Voineasa

   

Doua anexe gospodaresti, dar si acoperisul unei locuinte, au fost distruse in urma unui incendiu devastator izbucnit sambata dupa-amiaza in satul Racovita al comunei Voineasa. Mai intai, flacarile au cuprins anexele, acestea propagandu-se apoi si la acoperis. O improvizatie la instalatia electrica a facut ca totul sa se faca scrum, spun pompierii.
Pompierii Garzii Bals si Garzii Osica de Sus, cu doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj SMURD, au fost salvatorii care au intervenit pentru a stinge focul.

Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt, a declarat ca in momentul sosirii primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacara si degajari mari de fum, dezvoltarea rapida a focului fiind favorizata de lemnele depozitate intr-una dintre anexe. Pentru lichidarea incendiului si indepartarea efectelor negative, pompierii au actionat mai bine de patru ore.

"Au ars o anexa gospodareasca, folosita ca bucatarie, cu suprafata de aproximativ 35 de metri patrati, in care se aflau electrocasnice, mobilier si obiecte de uz gospodaresc; o anexa, de aproximativ 15 metri patrati, in care se aflau circa cinci metri cubi de lemne de foc si acoperisul locuintei pe o suprafata de 70 de metri patrati", a spus reprezentantul ISU.

In urma cercetarilor, pompierii au stabilit ca si cauza probabila a izbucnirii incendiului un scurtcircuit produs la un cablu electric defect sau cu improvizatii.

Salvatorii olteni reamintesc cetatenilor principalele masuri de prevenire a incendiilor produse din cauza instalatiilor electrice defecte, improvizate sau suprasolicitate: nu utilizati aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, intrerupatoarele si dispozitivele de protectie cu defectiuni sau improvizatii; nu folositi sigurante fuzibile supradimensionate prin inlocuirea cu lita a fuzibilului calibrat; nu suprasolicitati instalatia electrica folosind mai multe aparate simultan.

Catalin FIRCOIU
Duminica, 11 Octombrie 2020, ora 09:51
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Un fost consilier local a murit!
Primaria orasului Corabia a anuntat trecerea in lumea fara de dor a fostului consilier local, Viorel ...
MANAGER NOU LA UN SPITAL DIN OLT
Spitalul Orasenesc Bals are o noua conducere. Este vorba despre Catalin Serban. Acesta o inlocuieste ...
OLT: AU RAMAS FARA PENSII
Peste 8.000 de olteni au trecut, in 2020, prin fata comisiilor de expertiza medicala de la nivelul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor