Povestea primului Mos Craciun "postrevolutionar" din Slatina: "Am ramas fara haine, fara barba si, foarte repede, fara cadouri"

Sursa: Adevarul
Duminica, 24 Decembrie 2017, ora 16:09
74 citiri
Sarbatorile de Iarna in comunism erau singura perioada in care parintii isi permiteau sa le cumpere copiilor portocale, Oraselul Copiilor fiind, fata de saracia de zi cu zi, un Rai. Trecerea de la Mos Gerila, de care stiau copiii in comunism, la Mos Craciun s-a facut treptat, ultimul intrand in limbajul comun in cativa ani.
"Venea Mos Gerila, asa stiam, asa li se spunea si copiilor la scoala. Dar intotdeauna luam brad. Si intotdeauna, in perioada Sarbatorilor, apareau portocalele, asa, scurt. ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.