Sapte persoane noi din Olt, infectate cu Coronavirus. Printre ele trei asistente medicale

   

Oltul inregistreaza alte sapte imbolnaviri noi cu virusului CIOVID-19, potrivit raportarii de vineri a Grupului de Comunicare Strategica si a datelor oficiale ale specialistilor Directiei de Sanatate Publica si Prefecturii, iar bilantul total al infectiilor a ajuns la 186. Printre ultimele sapte cazuri se numara si trei asistente medicale, una de la Spitalul Municipal Caracal si doua de la Substatia de Ambulanta Corabia, acestea din urma avand cel mai probabil legatura cu focarul de la spitalul din orasul de la malul Dunarii.
Astfel, unul dintre cele sapte noi cazuri de Coronavirus este al unei asistente de la Compartimentul Primiri Urgente al Spitalului Municipal Caracal, unitate medicala suport COVID-19 in care sunt tratati pacientii care au contractat boala. Femeia a fost testata pozitiv, dupa ce in urma cu cateva zile aici a mai fost confirmata o alta asistenta medicala cu SARS-CoV-2. In urma confirmarii cazului, tot personalul medical de la Urgente, dar si alte cadre medicale si pacienti care au trecut pe aici au fost testati pentru depistarea virusului.

Alte doua cazuri de COVID-19 sunt doua asistente de la Substatia Corabia a Serviciului Judetean de Ambulanta Olt si care au legatura, cel mai probabil, cu focarul de la spitalul orasenesc. Angajatele au fost pozitivate dupa ce este posibil ca acestea sa fi intrat in contact cu doctora de la Ambulanta Corabia, care facea si garzi la unitatea medicala din localitatea dunareana, confirmata, de asemenea, cu virusul.

Ultimele patru cazuri sunt ale unei persoane contact direct cu un caz deja confirmat anterior si a trei persoane care s-au prezentat la spital cu simptomatologie specifica noului Coronavirus.

Situatia epidemiologica, actualizata

Oficial, potrivit ultimei raportari a specialistilor DSP Olt, printr-un comunicat remis de Prefectura, in judet sunt in prezent 186 de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, iar dintre acestea 120 au fost declarate vindecate si 56 sunt in continuare internate in unitati medicale, pentru tratament de specialitate. Din pacate, in Olt sunt si zece persoane care au murit din cauza Coronavirusului, insa acestea aveau si alte probleme de sanatate.

Cifrele mai arata ca in continuare sunt 2.613 olteni in izolare la domiciliu, iar alte 20 se afla in carantina institutionalizata in centrele special amenajate din judet.

Totodata, de la inceputul pandemiei, 4.050 de persoane din Olt s-au testat pentru depistarea COVID-19, aproape o suta dintre ele fiind doar in ultimele 24 de ore.

Catalin FIRCOIU
Vineri, 26 Iunie 2020, ora 14:20
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Cazuri confirmate cu noul coronavirus la doua societati slatinene. "Productia a fost oprita"
Alte doua societati slatinene au angajati confirmati cu noul coronavirus si proceduri in derulare ...
COVID-19. Situatia epidemiologica, in Olt
Autoritatile locale au anuntat trei cazuri noi pentru judetul Olt, cei trei olteni avand contact ...
Trei imbolnaviri noi in cadrul Spitalului Municipal Caracal. Fostul manager, printre infectati
S-au inregistrat noi infectii cu Coronavirus la nivelul Spitalului Municipal Caracal. Potrivit unor ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor