Ziua Nationala a Contabilului Roman, la cea de-a XV-a editie - Traditie pentru viitor. Evoluam impreuna!

   

.Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR) - singurul organism abilitat pentru acordarea calificarilor profesionale de expert contabil si contabil autorizat - organizeaza, la 98 de ani de la infiintarea sa - la 13 iulie 1921 -, cea de-a XV-a editie a Zilei Nationale a Contabilului Roman. Cu doar doi ani inainte de Centenarul profesiei contabile reglementate in Romania, 2019 este al cincisprezecelea an in care evenimentul aduce in prim plan profesia din tara noastra si importanta acesteia pentru mediul economic, pentru societate.
La 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al Romaniei a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizati si Experti Contabili in Romania ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.063, fiind reglementata, astfel, profesia contabila in tara noastra. Prin acest demers legislativ, Romania s-a alaturat in acele vremuri marilor puteri economice - Regatul Unit, Italia, Germania si Statele Unite ale Americii, tari in care profesia de expert contabil era legiferata si unde existau societati de contabili oficial recunoscute.

Desfasurat sub sloganul Traditie pentru viitor. Evoluam impreuna!, evenimentul este celebrat in mod unitar in toata tara, sub patronajul filialelor CECCAR, pentru recunoasterea oficiala a rolului pe care profesia contabila si practicantii acesteia il au in economie si societate. La OLT manifestarile vor avea loc vineri, 12 iulie a.c., la Hotel Bulevard Prestige Slatina.

Latura profesionala a evenimentului se va desfasura anul acesta sub tema Reglementarea: mit si adevar. Externalizarea serviciilor financiar-contabile - argumente pro si contra. Dezbaterile se vor axa pe provocarile cu care se confrunta profesia contabila - amintind aici schimbarea modelului de business, ai carui piloni care asigura eficienta sunt digitalizarea, globalizarea si extrenalizarea serviciilor-suport (outsourcing). Totodata, se va pune in discutie importanta reglementarii profesiilor - certificarea profesionala, care sunt avantajele pe care le aduc in piata angajatii care detin certificari, precum si nivelul crescut de responsabilitate pe care acestea il implica.

Ziua Nationala a Contabilului Roman reprezinta si un prilej de a evidentia in mod public rezultatele muncii expertilor contabili si contabililor autorizati membri ai organismului profesional, prin organizarea Topului local al membrilor CECCAR la nivelul fiecarei filiale a Corpului. Sunt recunoscute, astfel, performantele societatilor de expertiza contabila si de contabilitate, precum si ale expertilor contabili si contabililor autorizati la nivel individual, in semn de apreciere a aportului profesionistilor contabili la dezvoltarea economiei nationale si in sustinerea interesului public.
Joi, 11 Iulie 2019, ora 13:15
Sursa: Eveniment de Olt

Eveniment de Olt
Cele mai citite stiri
Mario de Mezzo, eliberat din functia de vicepresedinte al ANC
Fostul candidat desemnat de PNL la functia de primar al Slatinei, Mario De Mezzo, a fost eliberat, ...
Olt: Patiserie din Slatina amendata cu 30.000 de lei pentru nerespectarea masurilor instituite in starea de alerta
O patiserie cu doua puncte de lucru din municipiul Slatina a fost amendata cu 30.000 de lei, ...
Razie cu mascatii pe soselele din Olt. Aproape 200 amenzi au fost aplicate
Politistii au participat luni seara la o razie fulger pe soselele din judetul Olt, in urma acesteia ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor