Becali poate ramane fara Steaua: DNA cerceteaza preluarea clubului

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 16:15
3042 citiri
Becali poate ramane fara Steaua: DNA cerceteaza preluarea clubului

Gigi Becali poate ramane fara clubul care i-a adus notorietatea, Steaua Bucuresti, Directia Nationala Anticoruptie cercetand modul in care latifundiarul a preluat echipa in anul 2003.

Dumitru Dragomir, omul aflat in razboi deschis cu Becali, a dezvaluit ca acesta doreste sa-l schimbe din fruntea LPF si pentru ca a acceptat sa trimita procurorilor anticoruptie actele de constituire a Asociatiei ce administreaza echipa, informeaza Libertatea.

"L-am dat in judecata pe Gigi Becali la comisiile Ligii. Intai sa-l judece ele, apoi il voi actiona si la instanta civila. E suparat si pentru ca Liga a dat niste hartii la DNA in legatura cu constituirea in 2003 a AFC Steaua. Am si spus ca atunci l-am ajutat pe Gigi sa ia Steaua, dar nu-mi mai amintesc cum. Insa, daca e nevoie, voi face un efort de memorie", a spus Dragomir, mentioneaza sursa citata.

Cum a devenit Becali patron al Stelei

Gigi Becali "gravita" pe orbita Stelei inca din perioada de glorie a clubului, cand "ros-albastrii" dominau Europa. Latifundiarul din Pipera profita atunci de prietenia cu Gica Hagi si vizita destul de des cantonamentul echipei.

Imbogatit peste noapte dupa Revolutie, Becali s-a apropiat din nou de clubul din bulevardul Ghencea in jurul anului 2000, fiind convins de Dumitru Dragomir si Victor Piturca sa ajute echipa cu bani.

La inceputul anului 2003 a devenit sef absolut in Ghencea, nu putini fiind cei care l-au acuzat de lucruri extrem de serioase la acea vreme. Adunarea Generala a FC Steaua, care pana in vara anului 2002 avea doar 17 membri (acestia fiind obligati sa achite o cotizatie de 1.200 de dolari), s-a "imbogatit" subit cu alti 73, aproape toti fiind rude sau prieteni cu latifundiarul iar acesta a obtinut apoi fara prea mari batai de cap 51% din actiunile clubului.

Autodenuntul lui Dragomir

Nu este pentru prima data cand Mitica Dragomir il ameninta pe Becali cu dezvaluiri ale modului in care acesta a devenit patron al Stelei. In data de 4 august 2005 cei doi s-au certat violent la postul de televiziune OTV, "Corleone" facandu-si la acea data un autodenunt.

El a declarat ca l-a ajutat pe Gigi Becali sa fure Steaua, confirmand practic informatiile aparute in 2003 despre Adunarea Generala in care s-a decis ca latifundiarul sa devina proprietar al clubului.

Vezi mai jos video:

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Becali ramane fara Steaua, #DNA ancheta preluare Steaua, #Becali Dragomir preluare Steaua , #Gigi Becali