A murit Stefan Sames, fostul capitan al Stelei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 17 Iulie 2011, ora 10:26
9244 citiri
A murit Stefan Sames, fostul capitan al Stelei
Foto: gsp.ro

Stefan Sames, fostul capitan al formatiei Steaua Bucuresti, a murit in noaptea de sambata spre duminica, dupa o lunga suferinta cauzata de o tumoare nazo-faringiana.

Fostul fotbalist si antrenor a incetat din viata in jurul orei 02.00, dupa aproape jumatate de an de lupta cu teribila boala.

Drama lui Fane, asa cum il strigau cei apropiati, a inceput in momentul in care a fost dat afara de oamenii lui Gigi Becali de la Centrul ce Copii si Juniori ai Stelei, acolo unde ocupa un post de antrenor. Aproape imediat, fostul capitan al "ros-albastrilor" a tradat semnele unei semipareze pe partea dreapta, dupa cum marturisea chiar sotia, iar dupa putin timp a fost depistat cu o tumoare plasata intr-o zone inoperabila.

Lipsa banilor a facut ca tratamentul de specialitate care se impunea in acest caz sa intarzie, desi finantatorul Stelei, acelasi Gigi Becali, s-a laudat in cadrul unor emisiuni televizate ca va suporta integral costurile de spitalizare.

Abia dupa ce Cosmin Olaroiu si Mirel Radoi l-au ajutat cu cateva zeci de mii de euro, Sames a ajuns la o clinica din Austria, unde a intrat pe mana medicilor specialisti, insa s-a intors in tara dezamagit deoarece radioterapia nu a avut efect asupra tumorii.

Cine a fost Stefan Sames?

Fane Sames s-a nascut in data de 14 octombrie 1951, in localitatea ilfoveana Dobroiesti, si a fost un produs al scolii de fotbal a Stelei, club pe care l-a slujit cu dedicatie pana in ultimul an de viata.

Sames a debutat in Liga 1 in 1971, in tricoul Universitatii Craiova, insa consacrarea a cunoscut-o tot in Ghencea, unde a revenit doi ani mai tarziu. Din 1973 a imbracat tricoul "ros-albastru" al primei echipe si a ramas acolo timp de 9 sezoane, perioada in care a adunat 261 de meciuri, 20 de goluri marcate, doua titluri de campion al Romaniei si doua Cupe ale Romaniei.

In 1979 a fost desemnat cel mai bun jucator roman, desi evolua pe un post care nu l-a scos in evidenta, cel de fundas.

Dupa ce a agatat ghetele in cui, s-a dedicat meseriei de antrenor de juniori, alegand, si de aceasta data, tot Steaua, club in cadrul caruia a lucrat la Centrul de Copii si Juniori, pana a fost dat afara, la inceputul acestui an.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Stefan Sames mort, #Stefan Sames deces, #Stefan Sames Steaua, #Stefan Sames cancer , #stiri Steaua