Ziare.com

Sulfina Barbu: Chevron nu va obtine acordul de mediu mai devreme de doi ani

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 14:32

   

Sulfina Barbu: Chevron nu va obtine acordul de mediu mai devreme de doi ani
Chevron nu va obtine acordul de mediu pentru gazele de sist mai devreme de un an si jumatate - doi ani, a declarat joi deputatul PDL Sulfina Barbu, in cadrul conferintei Focus Energetic.

"Cred ca mai repede de un an jumatate - doi, Chevron nu are cum sa parcurga etapele pentru a obtine acordul de mediu. Este nevoie de documente si studii laborioase, care vor necesita o dezbatere publica", a spus Barbu.

Potrivit acesteia, avizul de mediu este necesar proiectelor si strategiilor, dar atunci cand incepe o lucrare propriu-zisa este nevoie de acord de mediu.

Ea a mai spus ca nu este nevoie de schimbarea legislatiei de mediu pentru a cuprinde si problematica gazelor de sist.

"Momentan legislatia este completa, include si protectia solului", a adaugat deputatul.

Barbu a sustinut ca nu s-a discutat la nivelul conducerii PDL varianta retragerii acordurilor petroliere castigate de Chevron.

Chevron detine un perimetru in judetul Vaslui, cumparat de la Regal Petroleum, si a concesionat alte trei in Dobrogea in 2010, unde vrea sa caute si sa extraga gaze de sist.
Sursa: rNews

Articol citit de 925 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Siiiii???!!

"Chevron nu va obtine acordul de mediu pentru gazele de sist mai devreme de un an si jumatate - doi ani, a declarat joi deputatul PDL Sulfina Barbu".Si care e chestia,cu ce ne incalzeste.Este sau nu aceasta exploatare daunatoare mediului?Sa inteleg ca acum este si peste doi nu mai este daunatoare?

 

Cine minteeeee?

MRU spune:"Nicaieri in acord nu exista expresia gaz de sist. Nu vorbim despre un acord de exploatare a resurselor de gaze. Ce se intampla acolo este o simpla prospectare, care nu presupune avize de mediu. Totul este intr-o faza foarte incipienta".

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor