Probleme pentru cel mai mare campion din sumo. Și-a lovit colegii și le-a furat bani

Joi, 22 Februarie 2024, ora 10:26
2281 citiri
Probleme pentru cel mai mare campion din sumo. Și-a lovit colegii și le-a furat bani
Fostul lupătător Hakuho

Lumea sumo-ului se confruntă cu un nou şi stânjenitor caz de violenţă în care este implicată una dintre cele mai mari vedete ale sale, care a devenit un antrenor respectat, potrivit presei japoneze, citate de AFP.

Hakuho, care a câştigat un număr record de 45 de turnee în cariera sa înainte de a se retrage în 2021, a fost acuzat că nu a luat măsuri împotriva comportamentului violent al unuia dintre elevii săi.

Hokuseiho, tot de origine mongolă şi în vârstă de 22 de ani, este acuzat că şi-a lovit coechipierii şi le-a furat bani. Potrivit presei japoneze, Asociaţia Japoneză de Sumo (AJS) se va reuni vineri pentru a decide soarta "maestrului", care susţine că nu a fost la curent cu acţiunile elevului său şi care riscă să se retragă.

"Maestrul" Hakuho riscă o sancţiune financiară şi mai ales o retrogradare la cel mai mic rang în ierarhia sumotorilor retraşi. După demitere şi pesionare, retrogradarea este considerată cea mai gravă pedeapsă pentru retraşii din sumo. În acest sport tradiţional japonez, sumotorii trăiesc în comunitate, alături de "oyakata" (maestrul) şi de soţia acestuia, într-o "heya", unde dorm într-o mare cameră comună.

În ultimii ani, lumea sumo-ului a fost afectată de o serie de scandaluri violente. În luna iulie a anului trecut, un fost luptător de sumo a denunţat relele tratamente la care a fost supus timp de aproape opt ani în lumea sumo, cu violenţe fizice şi intimidări regulate. În 2009, un fost maestru a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru că a încurajat trei dintre recruţii săi să bată un ucenic de 17 ani, care a murit din cauza rănilor suferite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A murit celebrul Akebono, unul dintre cei mai mari luptători de sumo din istorie
A murit celebrul Akebono, unul dintre cei mai mari luptători de sumo din istorie
Celebrul Akebono, născut american, primul luptător de sumo străin care a obţinut titlul de mare luptător în acest sport tradiţional japonez, ''yokozuna'', a decedat luna aceasta din cauza...
The Economist: Ce vor face oamenii dacă inteligența artificială rezolvă toate problemele?
The Economist: Ce vor face oamenii dacă inteligența artificială rezolvă toate problemele?
Într-un scenariu optimist, dezvoltarea tehnologiei ne poate oferi opțiuni pentru muncă și divertisment pe care nici măcar nu ni le putem imagina acum. În „Orașul permutărilor”, un...
#sumo, #probleme, #Hakuho, #luptator, #campion , #stiri din sport