TAROM nu renunță la zborurile spre Londra. Anunțul companiei după decizia AGA publicată în Monitorul Oficial

Autor: N.G.
Marti, 06 Februarie 2024, ora 17:18
2138 citiri
TAROM nu renunță la zborurile spre Londra. Anunțul companiei după decizia AGA publicată în Monitorul Oficial
FOTO Facebook/TAROM

TAROM nu va renunța în 202 la zborurile spre Londra. Compania aeriană de stat anunță într-un comunicat de presă că decizia publicată în Monitorul Oficial nu mai este de actualitate.

„Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM operează în 2024 zborurile spre Londra, cu aceeaşi frecvenţă zilnică şi acelaşi program ca în anul anterior (2023). Ruta Bucureşti – Londra este deschisă iar sloturile de zbor aparţin companiei. La data de 5 februarie a.c., în urma datelor preluate de presă din M.O., respectiv publicării unei aprobări a AGA a TAROM din iulie 2023 care mandata directorul general să negocieze şi să semneze cu un ofertant existent în acea perioadă sloturile LHR ale companiei, a apărut în spaţiul public o informaţie care nu mai este de actualitate şi nici nu îşi produce efectele.

Deşi în Planul de restructurare al companiei sunt aprobate mai multe măsuri care conduc la viabilitatea companiei, inclusiv acelea care prevăd retragerea optimă din operarea unor sloturi, aceste măsuri sunt puse în practică doar în contextul în care servesc intereselor companiei şi obiectivului de profitabilizare a activităţilor. Din vara anului 2023 şi până în prezent, în urma ofertelor primite şi a negocierilor purtate, compania nu a găsit o soluţie optimă care să conducă la renunţarea la sloturile LHR (de pe aeroportul Heathrow) şi operează destinaţia Londra, cu aceeaşi frecvenţă şi acelaşi program”, se precizează în comunicatul TAROM.

Reacţia companiei vine după ce în Monitorul Oficial se arăta că AGA a decis să închidă ruta Bucureşti-Londra şi să vândă slotul, directorul general fiind mandatat să semneze contractul de vânzare.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#TAROM pierderi, #tarom, #TAROM londra , #Tarom