Țeapă imobiliară cu zeci de victime într-un oraș din Transilvania. Firma care a construit un bloc, în insolvență cu datorii de peste 9 milioane de euro

Autor: N.G.
Duminica, 05 Noiembrie 2023, ora 21:17
36351 citiri
Țeapă imobiliară cu zeci de victime într-un oraș din Transilvania. Firma care a construit un bloc, în insolvență cu datorii de peste 9 milioane de euro
Blocul din Alba Iulia are 47 de apartamente și 11 spații comerciale FOTO Ziare.com

Tribunalul Alba a dispus intrarea în insolvență a unei societăți comerciale care a derulat un proiect imobiliar controversat din Alba Iulia.

Parc Residence Alpha SRL a construit un bloc cu 47 de apartamente și 11 spații comerciale, în centrul orașului Alba Iulia, dar doar o parte dintre acestea au contracte de vânzare-cumpărare în regulă. Reprezentanții firmei au realizat vânzări succesive ale unor apartamente, astfel încât, în prezent, nu se știe cu exactitate câți proprietari există.

Afacerea a fost dezvoltată de avocatul Ovidiu Jidveian, fost subprefect și candidat la Primăria Alba Iulia. Acesta deține în prezent 10% din firmă, mama acestuia, Olga Jidveian, deține 80% din părțile sociale, iar o altă persoană fizică are restul de 10%.

Pe rolul Tribunalului Alba s-au aflat aproximativ 30 de dosare prin care persoane fizice și juridice au solicitat insolvența firmei. Toate aceste cereri au fost calificate de instanță drept declarații de creanță și vor fi incluse în tabelul preliminar al creanțelor care urmează să fie întocmit de către administratorul judiciar. Judecătorul a stabilit ca termen pentru verificarea procedurii data de 14 februarie 2024.

Printre cei care ar fi cumpărat apartamente se numără atât oameni foarte înstăriți din oraș, cât și oameni simpli, care au contractat credite în speranța că se vor muta într-un apartament în centrul municipiului.

Conform bilanțului contabil ce poate fi accesat pe site-ul Ministerului Finanțelor, Parc Residence Alpha SRL a raportat în 2022 datorii de 46.626.728 de lei, adică peste 9 milioane de euro și avea un singur angajat.

Potrivit noului administrator al firmei, Cristian Ganea, citat de alba24.ro, datoriile reprezintă parțial avansurile încasate de către societate de la promitenții-cumpărători, împrumuturile acționarilor societății și datorii curente către furnizori.

Ovidiu Jidveian a declarat, la rândul său, că „datoriile din bilanț sunt artificiale, pentru că toate încasările cu titlu de avans s-au trecut la rubrica datorii”. Jidveian a mai precizat că a existat „un interes” pentru ca proiectul să se blocheze, fără a oferi detalii.

Noul administrator a motivat blocarea investiției prin faptul că, pe parcursul derulării proiectului, fosta conducere a întâmpinat probleme legate de modificarea autorizației în timpul execuției și probleme legate de cashflow datorită executărilor silite și a cererilor de insolvență.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#teapa imobiliara, #bloc alba iulia, #firma insolventa , #firme imobiliare