Fernando Verdasco ii da in judecata pe organizatorii turneului de la Roland Garros

Marti, 29 Septembrie 2020, ora 23:21
5045 citiri
Fernando Verdasco ii da in judecata pe organizatorii turneului de la Roland Garros
Foto: Facebook/Fernando Verdasco

Tenismenul spaniol Fernando Verdasco a declarat ca ii va da in judecata pe organizatorii turneului de la Roland Garros, dupa ce l-au exlus din competitie in urma unui test fals pozitiv pentru noul coronavirus, informeaza as.com.

"Daca ii dau in judecata pe organizatori? Da, evident. Nimeni nu poate crede ca organizatorii unui turneu ca Roland Garros pot face asa ceva. Si nu e o chestiune de bani, este vorba de prejudiciul pe care ti-l creeaza personal si profesional. Nu stiu daca voi mai juca anul acesta pentru ca iti pierzi cheful pentru orice. Ei fac lucrurile cum vor, fara nicio coerenta, fara niciun fel de respect. Drepturile jucatorilor nu inseamna nimic. Imaginati-va indignarea mea, este incredibil, este o lipsa de respect fata de un jucator care evolueaza la Roland Garros de 16 ani. Si a doua zi au schimbat regula si se putea face al doilea test. Cand eu eram in afara tabloului", a declarat el.

Sambata, Verdasco, locul 58 ATP, a povestit cum organizatorii turneului de la Roland Garros l-au descalificat dupa un test fals pozitiv pentru noul coronavirus.

"Am contractat coronavirusul in august si am fost asimptomatic. Am urmat protocolul si am ramas in carantina inainte de a-mi relua activitatea. De atunci, am efectuat numeroase teste, toate negative, inclusiv cele de la Masters 1000 din Roma. Cand am ajuns, marti, la Paris, toti membrii echipei mele erau negativi, cu exceptia mea. Am explicat istoricul meu si situatia pentru a solicita un nou test, avand in vedere cazuri similare la alti jucatori. Organizatorii Roland-Garros au refuzat sa-mi permita sa fac un alt test, in ciuda tuturor acestor circumstante si a faptului ca ramasesera suficiente zile pentru alte teste inainte de inceperea competitiei si de tragerea la sorti. De atunci, am efectuat trei teste pe cont propriu la diferite centre si toate rezultatele au aratat ca sunt negativ. Asta se poate intampla oricui si ar trebui sa avem ocazia sa facem noi teste pentru a evita descalificarile incorecte si pentru a le oferi jucatorilor siguranta. Daca timpul permite, solicitarile noastre nu pot fi respinse. Vreau sa fac cunoscut ca sunt total frustrat si revoltat de organizatorii turneului de la Roland-Garros, care imi iau dreptul de a participa la acest eveniment important, fara a-mi permite macar sa fac un nou test, cu un nou esantion, care ar fi putut confirma ca rezultatul primului test a fost o eroare", a declarat jucatorul de 36 de ani.

Verdasco nu a lipsit de la nicio editie a French Open de la prima lui participare, in 2004.

Intr-o situatie asemanatoare a fost si tenismenul bosniac Damir Dzumhur, locul 114 ATP. El a fost exclus din competitie dupa ce antrenorul sau, Petar Popovici, a fost testat pozitiv. Popovici a sustinut ca este vorba despre un test fals pozitiv, pentu ca el a mai fost depistat infectat cu noul coronavirus, in iulie.

Din acest motiv, Popovici a cerut sa fie supus unui nou test, fiind putin probabil sa contracteze de doua ori virusul Sars-Cov-2, dar organizatorii au refuzat si i-au exlus de la Roland Garros si pe el si pe jucatorul sau.

Cei doi au revenit in Serbia si Popovici a decis sa se retesteze, iar rezultatul a fost negativ. Si ei vor sa-i dea in judecata pe organizatori.

Jaqueline Cristian, victorie magnifică la WTA Madrid, cu o fostă câștigătoare la Roland-Garros. Răsturnare de scor uluitoare
Jaqueline Cristian, victorie magnifică la WTA Madrid, cu o fostă câștigătoare la Roland-Garros. Răsturnare de scor uluitoare
Tenismena Jaqueline Cristian a obținut vineri una dintre cele mai importante victorii ale carierei, în turul secund la WTA Madrid. Clasată pe locul 73 mondial și venită din calificări,...
Veste neplăcută pentru Simona Halep, de la casele de pariuri
Veste neplăcută pentru Simona Halep, de la casele de pariuri
Simona Halep a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni. Ca urmare, casele de pariuri au luat-o în...
#Fernando Verdasco, #tenis, #Roland Garros, #judecata, #Organizatori , #stiri tenis