Thierry Henry la Arsenal - fotbal sau marketing?

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 16:55
1601 citiri
Thierry Henry la Arsenal - fotbal sau marketing?

Arsenal Londra a reusit sa dea o prima lovitura in aceasta perioada de transferuri, anuntand inca de vineri transferul atacantului Thierry Henry.

In ciuda faptului ca golgheterul francez a venit sub forma de imprumut si va juca la Arsenal doar doua luni, presa internationala a explodat anuntand cu surle si trambite revenirea legendarului fotbalist la clubul la care a scris istorie.

Thierry Henry este un adevarat idol la Londra, conducerea clubului realizandu-i chiar o statuie in zona stadionului Emirates in urma cu cateva saptamani. Francezul s-a transferat prima oara la Arsenal in anul 1999, de la Juventus Torino si a devenit cel mai bun marcator din istoria tunarilor, cu 226 de goluri in 369 de aparitii.

In anul 2009, a plecat la FC Barcelona , unde a castigat tot ce se poate castiga, sub comanda lui Pep Guardiola. Apoi a decis sa schimbe continentul, declarand ca nu va mai juca niciodata in Europa si a plecat la americanii de la New York Red Bulls, echipa cu care se afla sub contract si in prezent.

Oficialii clubului londonez motiveaza transferul lui Henry prin golul lasat de Marouane Chamakh si Gervinho, plecati la Cupa Africii. Astfel, Arsene Wenger avea neaparata nevoie de un atacant, iar francezul parea solutia ideala deoarece a fost dispus sa semneze pentru doar doua luni, in care poate imbraca de cel mult 10 ori tricoul tunarilor, in timp ce Henry isi argumenteaza venirea la Arsenal atat prin atasamentul fata de culorile clubului, cat si prin dorinta de a juca in cele doua

luni de pauza competitionala din campionatul american.

Totusi, microbistii se intreaba daca nu cumva scopul transferului a fost o lovitura de imagine. Nu mai este o noutate pentru nimeni ca Arsenal, prin intermediul antrenorului Arsene Wenger cauta, in general, fotbalisti tineri, care sa creasca la echipa londoneza. In acest context, transferul unui jucator care in vara implineste 35 de ani pare nepotrivit si intr-o evidenta contradictie cu strategia clubului.

Acesta este motivul pentru care putem sa consideram mutarea ca pe o politica de marketing a conducerii lui Arsenal, care mai mult ca sigur, va vinde o multime de tricouri inscriptionate cu numele lui Henry. Probabil ca raspunsul la intrebarea din titlu il vom primi odata cu debutul atacantului si nu ne ramane decat sa asteptam cu interes evolutiile legendei vii a fotbalului in culorile clubului caruia i-a

adus atata cinste prin realizarile sale.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Thierry Henry, #Henry revenire Arsenal, #Arsenal Londra , #Arsenal Londra