Ponta le ia liberalilor Transelectrica si Transgaz

Vineri, 14 Februarie 2014, ora 15:14
3746 citiri
Ponta le ia liberalilor Transelectrica si Transgaz
Foto: Arhiva

Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care muta companiile Transelectrica si Transgaz din subordinea Ministerului de Finante in cea a Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Decizia este explicata, intr-un comunicat remis vineri Ziare.com, prin necesitatea de a desfasura "marile proiecte de interconectare cu Republica Moldova si cu Turcia, in scopul dezvoltarii infrastructurii energetice".

"Avand in vedere ca cele doua companii mentionate sunt listate la bursa, fapt care obliga la respectarea unor inalte standarde de management si transparenta, se impune necesitatea monitorizarii directe, la nivelul conducerii Guvernului, a evolutiei acestora, in consonanta cu obiectivul national al asigurarii independentei energetice a Romaniei, neadoptarea masurilor propuse fiind de natura sa produca efecte negative pe termen mediu si lung in acest domeniu fundamental al economiei", se arata in comunicatul citat.

Ordonanta de urgenta a fost aprobata in ultima sedinta de guvern, la care ministrii liberali Daniel Chitoiu (Finante) si Andrei Gerea (Economie), propusi de PNL spre inlocuire, nu au participat, in locul lor fiind prezenti secretari de stat, potrivit Mediafax.

SGG este condus de pesedistul Ion Moraru.

In document se mai mentioneaza ca, in perioada imediat urmatoare, Ministerul Finantelor Publice va promova o noua lege de reglementare a redeventelor.

"Precizam ca, in conformitate cu normele Uniunii Europene, institutia care reglementeaza nivelul redeventelor nu poate indeplini si functia de administrare a acestor companii", se argumenteaza in comunicatul Guvernului.

Statul detine 58,69% din capitalul Transelectrica si 73,51% din titlurile Transgaz Medias.

C.S.

Quarterly Report - Editia 4

Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Samsung Galaxy Z Fold 6 Slim: Noi specificații dezvăluite. Ce va oferi smartphone-ul
Zvonurile despre noile modele Samsung Galaxy Z Fold 6 Ultra și Z Fold 6 FE au circulat de ceva vreme, iar acum a apărut informația despre o posibilă variantă suplimentară, denumită Samsung...
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify renunță complet la Car Thing, dispozitivul pentru mașini
Spotify a decis să înceteze definitiv producția și suportul pentru Car Thing, playerul muzical pentru mașini, la mai puțin de un an de la lansarea sa. Utilizatorii au început să primească...
#Transelectrica Transgaz mutare Guvern, #Transelectrica Transgaz Minister Finante, #companii energie Romania , #stiri Transelectrica