Incendiul de la Maternitatea Giulesti: Cand va plati Guvernul cele 4 milioane de euro

Miercuri, 07 Octombrie 2015, ora 13:20
2002 citiri
Incendiul de la Maternitatea Giulesti: Cand va plati Guvernul cele 4 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta a transmis, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca daunele decise de instanta in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti vor fi platite la rectificarea bugetara.

"Vom aloca la rectificare banii pentru Ministerul Sanatatii. Nu exista nicio suma care sa compenseze pierderile de la Maternitatea Giulesti, (...) imi pare foarte rau.

Dar ma bucur ca am terminat 19 maternitati nou-noute, prin programul de la Banca Mondiala, care arata ca macar in viitor n-o sa mai avem asemenea tragedii", a aratat seful Executivului.

A doua rectificare bugetara din 2015 ar urma sa aiba loc la finalul lunii octombrie.

Cazul Maternitatii Giulesti a ajuns la final - condamnari definitive

Ministerul Sanatatii este executat silit in acest dosar, fiind vorba de 4 milioane de euro.

Incendiul de la Maternitatea Giulesti: Ministerul Sanatatii, executat silit pentru 4 milioane euro

Institutia a transmis, marti, ca va cere alocarea acestor bani la rectificarea bugetara.

"MS a fost obligat prin aceasta decizie a instantei sa plateasca in solidar cu celelalte institutii niste sume. Dupa discutia de astazi cu domnul ministru Banicioiu, am convenit cu executorii judecatoresti ca MS sa solicite Ministerului de Finante suma pe care acesti oameni o doresc si in acest fel sa dezamorsam situatia.

Suma e in jur de patru milioane de euro. MS solicita absolut toata suma pentru toti cei care au avut probleme acolo", a afirmat secretarul de stat Alin Tucmeanu.

Ministerul Sanatatii, executat silit in cazul tragediei de la Maternitatea Giulesti - de unde va lua banii

Pe 16 august 2010, in salonul de Terapie Intensiva nou-nascuti, din Sectia de Neonatologie a Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu", a izbucnit un incendiu in urma caruia sase bebelusi au murit, iar alti cinci au suferit vatamari corporale grave.

De asemenea, s-a produs o paguba materiala de 1.500.602 de lei, prin distrugerea aparaturii medicale si a celorlalte obiecte din salon.

A inceput executarea silita a Ministerului Sanatatii, dupa incendiul de la Maternitatea Giulesti (Video)

C.P.

YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
#bani daune maternitate giulesti, #plata daune maternitate giulesti , #premier