Raspunsul lui Vladimir Putin: ce lovitura a dat Occidentului

Miercuri, 15 Aprilie 2015, ora 10:00
8958 citiri
Raspunsul lui Vladimir Putin: ce lovitura a dat Occidentului
Foto: Kremlin

Rusia si oamenii de afaceri din aceasta tara au fost tinta mai multor sanctiuni din partea Occidentului in ultimele luni, iar Vladimir Putin a hotarat sa dea un nou raspuns.

Presedintele Rusiei a hotarat sa excluda companiile straine din cel mai important proiect pe care tara sa il are in derulare: organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2018.

Astfel, premierul Dmitri Medvedev a anuntat ca cinci stadioane vor fi construite doar din materiale produse de companii din Rusia. Este vorba despre stadioanele de la Samara, Saransk, Volgograd, Nijni Novgorod si Rostov-pe-Don.

Fiecare stadion va avea 45.000 de locuri si va costa cate 189 de milioane de dolari, banii urmand sa ramana in totalitate in Rusia.

Vladimir Putin a luat aceasta decizie pentru a ajuta anumite sectoare din industria Rusiei si pentru a da o lovitura Occidentului in urma sanctiunilor primite.

Noua fata a lui Vladimir Putin - ce decizie neobisnuita a luat presedintele Rusiei

Cupa Mondiala low cost

Organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2018 este urmatoarea investitie majora pe care Rusia o va face, insa Putin adopta o tactica total diferita fata de precedentele competitii organizate in tara sa.

Astfel, prioritatea lui Putin a devenit reducerea costurilor, motiv pentru care avut o noua sedinta cu comitetul de organizare, in care a anuntat ca bugetul nu va mai fi suplimentat cu nicio rubla, asa cum se intampla de obicei.

De altfel, in ultima perioada, Putin a decis sa reduca din ce in ce mai mult costurile, iar pentru asta a fost nevoie de mai multe discutii cu presedintele FIFA, Sepp Blatter.

In prima faza, Rusia a micsorat bugetul cu un miliard de dolari, prin reducerea capacitatii unor stadioane si prin anularea constructiei unor baze de pregatire.

Apoi, Rusia a hotarat sa reduca cu 40% numarul hotelurilor ce vor fi construite pentru turneul final.

10 miliarde de dolari va investi Rusia in organizarea Campionatului Mondial.

C.S.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Vladimir Putin Cupa Mondiala, #Vladimir Putin buget Cupa Mondiala , #Rusia