Vodafone, obligata sa plateasca taxe de 2,53 milliarde dolari in India

Sambata, 23 Octombrie 2010, ora 15:06
1082 citiri
Vodafone, obligata sa plateasca taxe de 2,53 milliarde dolari in India
Foto: dataxisnews.com

India a cerut companiei de telecomunicatii Vodafone sa plateasca in urmatoarele 30 de zile taxe in valoare de 2,53 miliarde de dolari, in cadrul achizitiei unui grup de telefonie mobila indian in 2007, transmite AFP.

"Departamentul pentru impozitele pe venituri publice a publicat astazi (vineri) o decizie prin care sunt cerute taxe in valoare de 112,17 miliarde de rupii (2,53 miliarde dolari) catre Vodafone International Holdings BV", detinut de grupul Vodafone, a anuntat Fiscul indian intr-o declarate.

Aceasta cerere oficiala vine ca urmare a unei decizii in justitie de luna trecuta prin care se cerea grupului achitarea unor taxe, ca urmare a achizitiei in 2007 a unei parti majoritare din ramura de telefonie mobila indiana Hutchison Whampoa, pentru 11,1 miliarde de dolari.

Curtea Suprema trebuie sa examineze luni apelul Vodafone cu privire la aceasta taxare.

Responsabilii Fiscului indian estimeaza ca Vodafone trebuie sa plateasca o taxa pentru preluarea unei participatii de 67% din Hutchison Essar (redenumit Vodafone Essar), catre Hutchison Whampoa din Hong Kong. Insa Vodafone a afirmat ca aceasta tranzactie nu este impozabila in India si ca nu cumparatorul trebuie sa plateasca taxele.

Aceasta neintelegere ar putea avea repercusiuni asupra achizitiei de active indiene de catre societatile straine, analistii considerand ca ea ar putea descuraja aceste tranzactii.

O alta companie britanica, SABMiller, este implicata intr-o problema similara privind taxele, dupa achizitionarea in 2006 a filialei indiene a producatorului de bere Foster, pe care fiscul indian ar vrea sa-l taxeze.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup international de comunicatii mobile din lume cu aproximativ 323 milioane de clienti. In prezent, Vodafone are divizii in 31 de tari pe cinci continente si aproximativ 40 de retele partenere in intreaga lume.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#Vodafone India taxe , #tarife