Waze primește o nouă funcție. Alerta care va fi afișată pe străzile înguste

Luni, 05 Decembrie 2022, ora 11:15
8096 citiri
Waze primește o nouă funcție. Alerta care va fi afișată pe străzile înguste
Aplicație pentru trafic FOTO Pexels.com

În comparație cu toate celelalte aplicații pentru trafic, cel mai bun lucru la Waze este că îi ține pe șoferi mereu la curent cu ceea ce se întâmplă pe drum, datorită comunității mari care contribuie cu rapoarte 24/7 în aproape fiecare parte a lumii.

Modul în care funcționează Waze, însă, a devenit o sabie cu două tăișuri. Deși le este util șoferilor, provoacă și noi probleme pe străzile înguste și în zonele rezidențiale unde mașinile ajung să fie trimise.

În primul rând, pe baza datelor agregate și a informațiilor primite de la utilizatori, Waze poate găsi o nouă rută către destinația definită. Aceasta înseamnă că scanează periodic harta pentru fiecare drum care te-ar putea ajuta să ajungi mai repede la adresa furnizată.

De cele mai multe ori, aceasta înseamnă că sunteți direcționat de la drumurile principale către străzile rezidențiale, unde nivelurile de trafic ar trebui, teoretic, să fie substanțial mai scăzute.

Acest lucru ar putea deveni în cele din urmă o problemă din două motive principale.

În primul rând, având în vedere că Waze caută întotdeauna cea mai rapidă rută, șoferii ajung să fie direcționați către drumuri necunoscute unde factorul de predictibilitate este afectat semnificativ.

Zonele rezidențiale vin de obicei cu indicatoare dedicate și limite de viteză mai mici, dar chiar și așa, nefamiliarizarea cu o anumită regiune ridică provocări suplimentare, în special pentru un șofer fără experiență.

Și, în al doilea rând, aceste tipuri de drumuri sunt de obicei înguste, pline de mașini parcate pe ambele părți și, de cele mai multe ori, copii care se joacă chiar pe stradă.

Aici urmează să intervină Waze și să facă aceste străzi mai sigure.

Compania dezvoltă un nou tip de alertă care va fi afișată șoferilor care folosesc aplicația atunci când conduc pe o stradă unde copiii se joacă.

Waze a confirmat deja că funcția este în prezent în lucru, dar nu se știe deocamdată când ar putea fi livrată utilizatorilor. Totul ar putea dura de la câteva săptămâni la câteva luni.

Cu acest tip de îmbunătățire, Waze devine o alternativă și mai solidă la Google Maps, mai ales că se va concentra în continuare pe experiența reală de navigare la volan.

Între timp, însă, Google Maps se extinde pe mai multe alte fronturi, inclusiv componenta de navigație pentru vehicule electrice și conducere eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, scrie autoevolution.com.

Citește și:
Restricții de circulație pe autostrada A10 și pe alte două drumuri naționale din cauza unor lucrări
Restricții de circulație pe autostrada A10 și pe alte două drumuri naționale din cauza unor lucrări
Circulația rutieră este închisă, vineri, pentru o perioada de 30 de zile, pe autostrada A10. Sunt probleme pe sensul Sebeș către Turda, între kilometrii 15+700 metri - 16+800 metri, cu...
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Marcel Ciolacu este sigur că Gabriela Firea va mai câștiga un mandat la Primăria Capitalei: ”Trebuie să ai anumite afinităţi să fii primar general”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat duminică, 5 februarie, că PSD merge în acest moment cu Gabriela Firea candidat la Primăria Capitalei. Întrebat la Antena 3 cu ce candidat merge...