Ruptură la FC Barcelona. Ce se întâmplă după ce Real Madrid a surclasat-o în Supercupa Spaniei

Miercuri, 17 Ianuarie 2024, ora 11:16
2445 citiri
Ruptură la FC Barcelona. Ce se întâmplă după ce Real Madrid a surclasat-o în Supercupa Spaniei
Xavi, antrenor Barcelona FOTO facebook

Aflat în centrul criticilor de la înfrângerea zdrobitoare suferită de FC Barcelona, duminică, în finala Supercupei Spaniei, scor 1-4 în faţa rivalei Real Madrid, Xavi a pierdut încrederea unei părţi a vestiarului, care nu-i înţelege abordarea, susţine ESPN.

Cele două jurnale catalane, Sport şi Mundo Deportivo, prezintă aceeaşi fotografie pe prima pagină a ediţiilor lor de miercuri dimineaţă: jucătorii Barça în semicerc pe un teren cu faţa spre Xavi. La trei zile după înfrângerea echipei sale cu 4-1 în faţa lui Real Madrid, antrenorul a încercat să dea un semnal de alarmă într-un moment în care se află în centrul criticilor. Susţinut public de directorul sportiv Deco, fostul mijlocaş a mai spus că este hotărât să schimbe soarta echipei sale, care se află doar pe locul patru în La Liga.

Dar nu va fi totul simplu. Potrivit ESPN, antrenorul catalan a pierdut încrederea unei părţi a vestiarului său. Mai mulţi jucători pun de ceva vreme sub semnul întrebării abordarea echipei şi nu prea gustă comentariile lui Xavi, care a spus că o parte din echipa sa nu s-a putut adapta la stilul de joc al Barça. De asemenea, ei arată cu degetul spre criticile pe două planuri ale lui Xavi, antrenorul fiind mai dur cu unii jucători decât cu alţii. În ciuda acestor voci disonante, se spune că Xavi simte în continuare că se bucură de atenţia jucătorilor săi.

Îndoielile anumitor membri ai vestiarului nu datează de la lovitura primită de la Real Madrid. Ele ar fi apărut în urma înfrângerilor cu Real şi Girona în La Liga şi cu Doneţk şi Antwerp în Liga Campionilor. Acest lucru nu a împiedicat-o pe Barça să ajungă în optimile de finală ale Ligii Campionilor, împotriva lui Napoli, unde va juca pentru puncte importante. Un duel important este şi joi, în Cupa Spaniei, împotriva echipei din a treia divizie Unionistas Salamanca.

În timp ce Deco a spulberat orice îndoială cu privire la viitorul lui Xavi, totuşi nimic nu este la fel de clar pe plan intern. Potrivit ESPN, cazul antrenorului ridică semne de întrebare cu privire la viitorul său dincolo de actualul sezon. În cazul plecării sale în cursul sezonului, un posibil înlocuitor s-a conturat tot mai mult în ultimele zile. Este vorba despre fostul fundaş central mexican al clubului, Rafael Marquez, care se ocupă în prezent de echipa a doua a Barcelonei. Presiunea este din ce în ce mai mare asupra lui Xavi.

Quarterly Report - Editia 4

Barcelona a câștigat a doua oară la rând Liga Campionilor. UEFA a permis un banner de susținere pentru Palestina
Barcelona a câștigat a doua oară la rând Liga Campionilor. UEFA a permis un banner de susținere pentru Palestina
Echipa Barcelona a câştigat, sâmbătă, pentru a doua oară consecutiv Liga Campionilor la fotbal feminin, învingând-o în finală pe Lyon, scor 2-0, pe stadionul San Mames din Bilbao....
Vacanțe de neuitat. Cele mai frumoase 10 destinații pentru relaxare. „Surpriza” de pe primul loc
Vacanțe de neuitat. Cele mai frumoase 10 destinații pentru relaxare. „Surpriza” de pe primul loc
Cele mai frumoase destinații pentru vacanțe au fost stabilite de Forumul Economic Mondial. Principalele criterii pentru topul celor mai bune țări de vizitat au fost: infrastructura, resursele...
#Xavi Hernandez, #barcelona, #probleme, #ruptura, #infrangere, #Spania , #stiri fotbal