Surpriza de proportii: Zidane si-a dat demisia din functia de antrenor principal al lui Real Madrid

Joi, 31 Mai 2018, ora 14:11
17301 citiri
Surpriza de proportii: Zidane si-a dat demisia din functia de antrenor principal al lui Real Madrid
Foto: realmadrid.com

Zinedine Zidane a anuntat joi dupa-amiaza ca pleaca de la Real Madrid.

Anuntul tehnicianului francez a venit din senin, organizarea conferintei de presa fiind anuntata cu doar o ora inainte!

La conferinta de presa a participat si presedintele madrilenilor, Florentino Perez, care a anuntat ca Zinedine Zidane l-a informat despre aceasta decizie in urma cu doar o zi.

"Cred ca echipa are nevoie de o schimbare pentru ca Real Madrid sa continue sa castige. E o decizie importanta si poate ciudata, dar echipa are nevoie de o alta mentalitate si alte metode de pregatire! Tin mult la aceasta echipa si ii multumesc lui Florentino perez pentru ca mi-a oferit posibilitatea s-o antrenez, insa consider ca e momentul oportun sa plec", a explicat Zidane.

"E o decizie neasteaptata si e o zi trista pentru mine. El stie ca l-am iubit ca pe nimeni ca jucator si ca antrenor. Sper sa ramana alaturi de mine, dar stiu ca vrea sa-si continue cariera in alta parte. El stie ca Real Madrid e casa lui si n-am nicio indoiala ca va reveni", l-a completat Perez.

Zidane sustine, insa, ca nu e interesant, pentru moment, sa preia alta echipa: "Nu caut alta echipa in prezent".

Cine ii va lua locul?

In ultimele luni s-a vorbit intens despre o posibila plecare a lui Zidane de la Real Madrid, ca urmare a parcursului slab din Primera Division. Situatia parea ca s-a schimbat odata cu castigarea, pentru a treia oara consecutiv, a Ligii Campionilor.

Jurgen Klopp si Joachim Low sunt numele de antrenori vehiculate in ultimele luni, insa e putin probabil ca unul dintre cei doi sa ajunga in capitala Spaniei, fiind legati de contracte cu Liverpool, respectiv nationala Germaniei.

Un alt nume vehiculat, Carlo Ancelotti, tocmai a semnat cu Napoli, iar Mauricio Pochettino tocmai a semnat prelungirea contractului cu Tottenham Hotspurs.

Arsene Wenger, Leonardo Jardim, Massimilano Allegri si Laurent Blanc sunt alte nume aparute in presa internationala.

Zinedine Zidane (45 de ani) o antrena pe Real Madrid de la inceputul anului 2016.

In toata aceasta perioada, Zizou a reusit incredibila performanta de a castiga de trei ori consecutiv Liga Campionilor.

Pe langa cele 3 trofee Champions League, madrilenii au mai castigat sub conducerea lui Zidane si doua Supercupe ale Europei, impunandu-se, de asemenea, de doua ori in Campionatul Mondial al Cluburilor.

Pe plan intern, Real Madrid a castigat titlul in sezonul 2016/2017 si Supercupa Spaniei in 2017.

I.G.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Zidane demisie Real Madrid, #Zidane pleaca Real Madrid , #stiri Zinedine Zidane