Vlad Pascu și familia sa, acuzați de o „încercare josnică” de a reduce pedeapsa. Ce spune avocatul uneia dintre victime

Sambata, 27 Ianuarie 2024, ora 11:31
4739 citiri
Vlad Pascu și familia sa, acuzați de o „încercare josnică” de a reduce pedeapsa. Ce spune avocatul uneia dintre victime
Vlad Pascu FOTO Instagram

Noi detalii în cazul accidentului mortal din 2 Mai. Avocatul unora dintre victime îl acuză pe Vlad Pascu și pe familia acestuia că au făcut o ”încercare josnică” de a obține o reducere a posibilei pedepse.

”Încercare josnica a lui Vlad Pascu si a familiei Pascu “per se” de a obține o reducere a posibilei pedepse prin “medierea pretențiilor civile”.

În spatele adresei de “mediere” care la prima vedere ar arata o “grija față de victimele și persoanele vătămate ale acesei tragedii cauzate de Pascu”, se ascunde de fapt o încercare meschină și parșivă de a arată judecătorilor că Pascu a încercat “diminuarea consecințelor infracțiunii”.

ATENTIE: încercarea nu presupune conform legii și reușirea diminuării, fapt pentru care documentul de sus arată sfidarea de care e capabilă familia asta.

Prin comparație ne aducem aminte că polițistul Popescu, cel care a ucis-o pe Raisa, a trimis o scrisoare olografa însă Pascu chiar a atins vârful sfidării.

A fost refuzată această încercare de “mediere” de către toți cei implicați în procedura și pe care îi reprezint”, transmite avocatul Cuculis.

Inculpatul Matei Vlad Pascu, din București, care este judecat pentru accidentul de la 2 Mai, din județul Constanța, în care doi tineri au murit și alți trei au fost răniți, solicită să fie eliberat din arest.

Conform portalului instanțelor de judecată, Matei Vlad Pascu a contestat decizia Judecătoriei Mangalia din 23 ianuarie 2024, care a confirmat legalitatea arestării preventive a sa. În același timp, instanța a respins cererile avocatului său de a revoca arestarea preventivă și de a o înlocui cu o altă măsură, considerându-le neîntemeiate.

Contestația depusă de Matei Vlad Pascu va fi analizată de Tribunalul Constanța.

Dosarul este gestionat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Matei Vlad Pascu este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche.”

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiției, nemulțumiri legate de dosarul accidentului de la 2 mai: ”Nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare” VIDEO
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat joi, 25 aprilie, că nu poţi să te faci că nu există controverse şi semne de întrebare cu privire la procedura care s-a desfăşurat în dosarul...
#accident 2 mai, #vlad pascu, #reducere pedeapsa, #avocatul cuculis , #justitie