Culisele scandalului dintre Mutu si Fiorentina

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 07:30
6390 citiri
Culisele scandalului dintre Mutu si Fiorentina

Adrian Mutu si-a incheiat, brusc, aventura la Fiorentina miercuri dupa-amiaza, in urma unui nou scandal de proportii, asa cum de altfel ne-a obisnuit anul trecut.

Povestea rupturii dintre "Briliant" si Fiorentina este insa mai veche. Conducatorii formatiei toscane si-au propus sa scape de Mutu imediat dupa scandalul "sibutramina", in urma caruia atacantul a fost suspendat 9 luni. Problema vanzarii lui Mutu s-a pus mai intai in vara lui 2010, insa atunci clubul a tinut la pret, sefii nefiind dispusi sa il lase sa plece pe mai putin de 10 milioane de euro.

Cum nimeni nu a oferit atat pentru un jucator trecut de 30 de ani si care putea evolua abia spre finalul turului, Adi a ramas la Florenta. Accidentarea lui Jovetici si, apoi, rezultatele extrem de slabe din Serie A au facut ca fostul international roman sa fie vazut de multi ca un veritabil "salvatore della patria", revenirea lui pe gazon urmand a aduce si un reviriment al echipei.

Nu a fost asa, iar accidentarile, scandalurile si lipsa disciplinei aratate de jucator i-au convins pe oficialii toscanilor ca Mutu este un jucator ce trebuie indepartat rapid din lot.

Astfel, impresarii sai au fost anuntati ca Mutu poate pleca gratis de la Fiorentina in aceasta iarna, sub forma de imprumut.

Fratii Becali au apelat la toate relatiile pe care le au in Italia si, in cele din urma, i-au gasit o echipa lui Mutu, codasa Cesena, locul 17 in Serie A. Negocierile dintre parti au fost frunctuoase, "Briliantul" urmand a avea un salariu de peste 700.000 de euro pentru o jumatate de an, plus bonusuri consistente.

Lovitura de teatru a venit in momentul in care impresarii lui Adi au prezentat aceasta propunere sefilor Fiorentinei. Acestia au transmis clar ca Mutu nu va fi cedat gratis la o echipa rivala in campionat. Giovani Becali i-a spus acest lucru si lui Mutu, iar acesta din urma a rabufnit.

Aflat inca in vestiar, desi colegii sai se aflau deja pe teren la antrenament, Adi l-a chemat pe antrenorul Sinisa Mihajlovici, caruia i-a reprosat lipsa de fair-play a conducerii. Dialogul dintre cei doi a fost puin mai aprins iar, in final, Mutu a decis sa paraseasca locul de cantonament.

Fiorentina anunta ca-l va da in judecata pe Mutu

La iesirea din stadion a dat nas in nas cu cativa jurnalisti italieni, surprinsi si ei de plecarea neanuntata, carora le-ar fi adresat o serie de injurii.

Della Valle: Va garantez ca intre Fiorentina si Mutu totul s-a incheiat

Ioan Becali si Mutu ameninta Fiorentina

Ulterior, Fiorentina a anuntat ca Mutu a parasit antrenamentul din proprie initiativa, dar si faptul ca jucatorul va fi sanctionat aspru.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Mutu scandal Fiorentina, #Mutu dat afara Fiorentina, #Mutu ruptura Fiorentina, #Mutu plecat antrenament Fiorentina, #Mutu scandal 2011 , #Fiorentina