Anunț important făcut de Carlos Alcaraz, după accidentarea la gleznă suferită în Brazilia

Joi, 22 Februarie 2024, ora 09:08
2785 citiri
Anunț important făcut de Carlos Alcaraz, după accidentarea la gleznă suferită în Brazilia
Carlos Alcaraz. Foto: Facebook / Carlos Alcaraz

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, care a abandonat în primul tur la Rio de Janeiro, a anunţat pe contul său de Instagram că accidentarea suferită la gleznă îl ţine departe de teren doar "câteva zile" şi nu îi va compromite participarea la turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), programat la începutul lunii martie, informează AFP.

"Tocmai am făcut un RMN. Diagnosticul este o entorsă laterală de nivel 2, care mă va ţine pe margine câteva zile. Ne vedem la Las Vegas şi Indian Wells", a scris Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, care intenţionează să-şi apere titlul la Indian Wells (3-17 martie) şi să onoreze totodată invitaţia de a lua parte la un meci demonstrativ în capitala mondială a jocurilor de noroc, împotriva compatriotului său Rafael Nadal, pe 3 martie.

În primul tur la Rio de Janeiro, împotriva brazilianului Thiago Monteiro, jucătorul spaniol a abandonat două primele două ghemuri, la scorul de 1-1. Principalul favorit al acestei competiţii, cea mai importantă din America de Sud, pe care a câştigat-o în 2022, Alcaraz a fost constrâns să pună capăt jocului din cauza durerilor resimţite la glezna dreaptă, ceea ce a constituit o nouă lovitură pentru el, după un început de sezon dezamăgitor.

Dublu campion de Mare Şlem, Carlos Alcaraz s-a confruntat cu dificultăţi de la începutul sezonului 2024, fiind eliminat de germanul Alexander Zverev în sferturile de finală la Australian Open.

Săptămâna trecută, el s-a înclinat în faţa chilianului Nicolas Jarry în semifinalele turneului de la Buenos Aires, rămânând astfel fără niciun trofeu câştigat de la triumful său de la Wimbledon, în iulie 2023, în faţa sârbului Novak Djokovic.

Decizia radicală luată de cel mai bun marcator al Braziliei din toate timpurile, o femeie
Decizia radicală luată de cel mai bun marcator al Braziliei din toate timpurile, o femeie
Starul fotbalului feminin brazilian, Marta, a anunţat vineri că 2024 este şi anul retragerii sale internaţionale şi şi-a exprimat speranţa ca la JO 2024 să aibă posibilitatea să îmbrace...
Faimosul Romario a revenit pe teren, la 58 de ani: ”Va veni targa să mă ia...”
Faimosul Romario a revenit pe teren, la 58 de ani: ”Va veni targa să mă ia...”
Starul brazilian Romario, în vârstă de 58 de ani, care şi-a anunţat revenirea pe teren la clubul pe care îl prezidează, America, din Rio de Janeiro, s-a antrenat pentru prima dată în 16...
#Alcaraz, #tenis, #accidentare, #Brazilia, #indian wells , #stiri tenis