O elevă de 16 ani a murit după ce a luat anticoncepționale ca să scape de durerile menstruale

Luni, 18 Decembrie 2023, ora 17:45
4248 citiri
O elevă de 16 ani a murit după ce a luat anticoncepționale ca să scape de durerile menstruale
Layla Khan, adolescenta moartă după ce a luat anticoncepționale ca să scape de durerile menstruale FOTO X/MailOnline

Sfârșit tragic pentru o adolescentă de 16 ani din Marea Britanie, cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Fata și-a pierdut viața după ce a început să ia anticoncepționale pentru a-și calma durerile menstruale. Medicii au diagnosticat-o în mod greșit cu o boală de stomac, deși ea avea un cheag de sânge pe creier.

Layla Khan, în vârstă de 16 ani, avea un viitor strălucit în față. Era o elevă harnică și studioasă, iar profesorii ei deja o vedeau ca viitoare studentă la Oxford. Când a început să se confrunte cu dureri acute în timpul menstruației, fata s-a consultat în privința situației cu prietenele ei, care au sfătuit-o să ia pilule contraceptive pentru a scăpa de dureri.

Prima oară când a luat anticoncepționalele a fost pe 25 noiembrie, iar de pe 5 decembrie a început să aibă dureri severe de cap și până la sfârșitul săptămânii a început să aibă și vărsături. Îngrijorați, părinții au sunat la urgențe, însă li s-a spus că „nu există semne de îngrijorare” și că ar trebui să o ducă la control în dimineața următoare, scrie observatornews.ro

Luni seară, durerile au devenit atât de insuportabile, încât Layla a început să urle de durere și s-a prăbușit în baie. Familia ei a dus-o apoi la spital, unde medicii i-au identificat un cheag de sânge pe creier printr-o scanare CT. Aceștia au operat-o de urgență pe Layla, însă a murit la scurt timp după intervenția chirurgicală.

Familia Laylei a vorbit acum pentru a ridica un semnal de alarmă cu privire la această complicație rară a luării pilulei contraceptive, despre care ei cred că ar putea fi cauza cheagului fatal.

„Au spus că au crezut că este o boală de stomac. Au spus că nu există semnale roșii pentru a merge la spital și să meargă la spital miercuri dacă va continua”, a declarat un membru al familiei.

Medicii nu cunosc nicio altă cauză a cheagului de sânge și le-au spus membrilor familiei că nu există nicio infecție.

Ar trebui să iau suplimente pentru a mă ajuta să dorm? Explicațiile unui medic. Care medicamente sunt mai eficiente
Ar trebui să iau suplimente pentru a mă ajuta să dorm? Explicațiile unui medic. Care medicamente sunt mai eficiente
Este bine stabilit faptul că somnul joacă un rol crucial în sănătate și bunăstare. Numeroase studii au documentat relația dintre sănătate și cantitatea și calitatea somnului oamenilor....
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
#anticonceptionale, #efecte secundare, #medicamente, #menstruatie, #eleva, #Marea Britanie , #stiri externe