Scandal cu împușcături între doi artişti români adulați de adolescenți: "Eu am tras în el cu un pistol cu bile şi când a ieşit mama, a aruncat spre ea cu un cuţit"

Marti, 21 Februarie 2023, ora 09:05
3361 citiri
Scandal cu împușcături între doi artişti români adulați de adolescenți: "Eu am tras în el cu un pistol cu bile şi când a ieşit mama, a aruncat spre ea cu un cuţit"
Cei doi artiști implicați în scandal FOTO ebihoreanul.ro

Doi artişti orădeni, rapperul Cartier, alias Luigi Kerezsi, şi fostul său colaborator, trapperul S.Boi, alias Alex Şipoş se acuză reciproc de defăimare, sabotaj, şantaj şi ameninţări.

„Războiul” celor doi s-a mutat din mediul online pe străzi.

Bătut vara trecută, în plină stradă, urmărit și atacat de mai multe ori acasă şi la studioul de înregistrări, hărţuit cu mesaje zi şi noapte, S.Boi a ajuns să aibă o confruntare şi în scara blocului, unde a tras cu o armă într-un amic al rapperului, iar acum susţine că s-a mutat din oraş „pentru că nu mai sunt în siguranţă”.

Trapperul dă vina pe Poliţie, că nu a luat măsuri ca să evite escaladarea conflictului, în vreme ce rivalul pretinde că totul ar fi o exagerare.

Cei doi sunt foarte populari între adolescenţi şi tineri, având zeci de mii de urmăritori pe Instagram, Tiktok, pe canalele YouTube sau Spotify, unde îşi promovează muzica.

Au colaborat la mai multe piese, însă parteneriatul n-a fost de durată.

Bătaie în centrul orașului

„Vara trecută, în noaptea de 13 spre 14 august, m-am trezit blocat pe stradă de un Q7”, a relatat S.Boi pentru ebihoreanul.ro.

„Mergeam liniştit, a oprit lângă mine, s-au dat jos patru inşi, m-or tunat, m-or bătut adică. Nu-l cunoşteam decât pe Cartier. N-am putut face nimic, eram singur, în şlapi. M-am apărat doar, că nu sunt genul agresiv, nu m-au spart la faţă, n-am căzut, m-am dus pe picioarele mele acasă”, spune tânărul.

Atacatorii au filmat parţial incidentul violent, însă doar partea în care S.Boi e lovit şi ameninţat de Cartier.

„Am încasat lovituri peste picioare, în coaste, la faţă, dar nu se vede. El voia să se fălească şi să-şi facă faimă în faţa fanilor. I-a trimis mesaj şi unui prieten de-al meu din Cluj, tot artist, Mobtrap, cum că el urmează”, a explicat S.Boi, pretinzând că totul a fost „fără motiv”, „doar pentru că nici eu şi nici prietenul meu din Cluj nu dorim să cântăm împreună cu el”.

De ce atâta ură? Cartier ar fi vrut, zice S.Boi, să profite în continuare de el, adică să înregistreze cu el în studioul profesional, fără să plătească, să facă şi alte piese în colaborare, în condiţiile în care „nu mi-a dat partea care îmi revine nici din piesele făcute până atunci”.

Filmuleţul, în care Luigi Kerezsi îl ia la palme pe fostul tovarăş, a ajuns viral și îl arată pe Cartier furios, urlându-i rivalului că el e „șeful în oraș” și că trebuie să-i ceară voie dacă vrea să scoată vreo piesă nouă. S.Boi a răspuns cu un alt video, în care îşi linişteşte fanii că „m-am dus pe picioarele mele acasă”.

Pe 14 august, ziua în care a depus plângerea împotriva rapperului, S.Boi s-a trezit cu un grup de bătăuşi în faţa blocului. „Vecinii au sunat la 112, au venit patru echipaje de Poliţie, dar ei au fugit şi s-au ascuns prin maşini, de unde filmau şi postau pe internet filmuleţe în care se lăudau cum au păcălit Garda”.

Circul a continuat online, tânărul trapper fiind bombardat cu mesaje, apeluri din partea lui Cartier, care făcea live-uri pe internet, arătând că se află pe strada sa şi aşteaptă să se întâlnească „faţă-n faţă”. Apoi, anul acesta pe 28 ianuarie, în plină zi, 15 golani înarmaţi cu bâte şi câini de luptă au descins la studioul de înregistrări din strada Vasile Alecsandri, pentru a-i aplica o corecție.

Înregistrările camerelor de supraveghere îi arată pe tineri cum intră prin efracție după ce deschid forțat ușa de acces din hol. „N-am fost acolo, dar au rupt clanţa, au vandalizat uşa, se vede pe înregistrare cum intră toţi în clădire şi urcă, se vede cine sunt”, zice S.Boi.

Scandal cu împuşcături

După două zile, în seara de 30 ianuarie, s-a trezit în bloc cu un tânăr de 17 ani despre care susţine că „a fost trimis de Cartier, să mă omoare”.

„Băiatul voia probabil să intre în brigada lui Cartier şi atacul asupra mea a fost testul. A vandalizat uşa, a spart geamul de la uşa scării”, zice Șipoș.

Cum nu a reuşit să-l întâlnească, atacatorul i-a trimis noaptea mai multe mesaje şi apeluri.

A doua zi, de dimineaţă, S.Boi l-a sunat să vină şi să plătească paguba.

„El a apărut şi a vrut să mă atace, a dat cu spray, eu am tras în el cu un pistol cu bile şi, când a ieşit mama, a aruncat spre ea cu un cuţit”, povestește trapperul, care a depus o nouă reclamaţie la Poliţie, simultan cu tânărul împuşcat, care la rându-i l-a reclamat pentru tentativă la omor. „După declaraţiile de la Poliţie, a venit împreună cu Cartier în faţa blocului meu, s-au pozat acolo ostentativ”, zice S.Boi.

Disperat că Poliţia nu ia măsuri, trapperul a decis să se mute din oraş, iar când are treburi în Oradea umblă înarmat cu un ciocan. Aşa s-a dus zilele trecute şi la avocat, cu ciocanul în buzunar, de teamă că va fi atacat. „Sunt disperat pentru familia mea, în primul rând. M-am mutat ca să-i protejez”, zice el.

„I-am dat câteva palme vara trecută şi atât”

Luigi Kerezsi are o altă variantă despre conflict.

„Copilul acesta e un nenorocit. Eu i-am dat câteva palme vara trecută şi atât”, pretinde Cartier. Susţine că altercaţia ar fi fost urmarea unor bârfe, provocări de-ale lui S.Boi.

„S.Boi a postat o fotografie pe Instagram, era înarmat cu macete, se plimba la mine pe stradă. Mi-au trimis poze cu şcoala surorii mele şi cu salonul unde lucrează mama, să-mi arate că ştiu unde să meargă”, povesteşte Cartier.

El admite că a „descins” la studioul de înregistrări de pe Alecsandri, însă „nu pentru S.Boi, ci pentru că am crezut că va fi Mobtrap acolo”. Neagă, însă, că ar fi avut vreo legătură cu altercaţia din 30 ianuarie, soldată cu împuşcarea acelui tânăr.

Nicio sancțiune a poliției

Niciunul dintre incidentele violente care i-au avut ca protagonişti pe cei doi artişti nu au fost mediatizate de reprezentanţii Poliţiei Bihor și nici sancţionate în vreun fel.

Oamenii legii au transmis că, după mai bine de 6 luni de la prima altercaţie, încă fac cercetări doar „in rem”, adică fără suspecţi.

„Mai multe detalii vă vor putea fi comunicate doar după finalizarea cercetărilor”, se arată în răspunsul transmis de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Scandal în industria Big Pharma. Alianţa Pfizer-BioNTech, dată în judecată pentru încălcarea patentelor pentru vaccinul antiCovid
Alianţa Pfizer-BioNTech a fost dată în judecată, joi, 25 aprilie, de grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK), care acuză că cele două companii i-au încălcat patentele asociate...
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Demisie cu scandal la Antena 1. Cunoscuta prezentatoare e revoltată: ”Vendetă personală”. Acuzații de discriminare
Laura Nureldin, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare de la Antena 1, a decis să părăsească echipa Observator, unde a activat în ultimii 4 ani. Conform Cancan.ro, Laura Nureldin a...
#artisti, #adolescenti, #scandal, #oradea, #amenintari, #impuscaturi , #politie