Barcelona, invinsa de Chelsea dupa un meci "ca pe vremea lui Mourinho"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 23:40
7115 citiri
Barcelona, invinsa de Chelsea dupa un meci "ca pe vremea lui Mourinho"
Foto: Daylife

Chelea Londra a castigat mansa tur a semifinalei Ligii Campionilor, cu FC Barcelona, scor 1-0, la capatul unui meci perfect, care a adus aminte de echipa "albastrilor" din perioada lui Jose Mourinho.

Intalnirea de pe Stambord Bridge a inceput - cum altfel? - in nota de dominare a campioanei Europei in exercitiu. Catalanii au dat drumul la jocul de pase si, dupa o semiocazie irosita de Drogba la singura contra a gazdelor din primele minute, Alexis Sanchez a ochit bara transversala dupa ce il lobase elegant pe Petr Cech.

Londonezii au amenintat buturile lui Valdes numai din faze fixe, la una dintre acestea - un aut executat lung de Ivanovici - Cahill fiind foarte aproape de deschiderea scorului. La cealalta poarta, Fabregas nu a putut sa trimita in poarta balonul respins gresit de Cech.

Iniesta putea scoate o lovitura de la 11 metri in minutul 25, insa arbitrul a lasat jocul sa continue dupa un fault destul de evident al aceluiasi Cahill.

Finalul primei reprize a fost incendiar. Mai intai, Ashley Cole a reusit sa respinga de pe linia portii o minge trimisa totusi destul de slab de Fabregas pentru ca apoi, pe contraatac, Drogba sa inscrie la capatul unei actiuni incantatoare a lui Ramires.

Condusa pe tabela, Barcelona a abordat partea secunda decisa sa inscrie pe Stamford Bridge. Alexis Sanchez a ratat o ocazie uriasa in minutul 57, trimitand pe langa poarta din pozitie "unu la unu" cu Petr Cech iar Messi, Xavi si Dani Alves si-au batut joc de cateva lovituri libere.

Masata pe doua linii in propria jumatate de teren, Chelsea a cedat aproape complet posesia, insa a blocat toate traseele spre poarta. Iar cand fundasii au fost depasiti, portarul a fost la post si a intervenit salvator. O astfel de parada a avut Cech si in minutul 87, cand a scos incredibil lovitura lui Puyol.

Barcelona putea egala la ultima faza a meciului, atunci cand Pedro Rodriguez a sutat aproape perfect, trimitand balonul in bara.

Scor final, Chelsea - Barcelona 1-0 si englezii au o sansa reala de a prinde marea finala de la Munchen. Intalnirea de la Londra a fost transmisa in direct pe site-ul Ziare.com iar mai jos aveti rezumatul:

FINAL DE MECI !!! CE MECI !!!

Min.90+2 Ocazie monumentala! Messi initiaza o noua actiune ofensiva, mingea ajunge la Pedro, care suteaza superb, insa doar in bara, iar apoi balonul este sutat peste poarta goala!

Schimbare Chelsea: Bosingwa intra in locul lui Ramires.

Min.87 Ocazie mare Barcelona! Puyol este aproape de golul egalizator, insa Cech intervine excelent.

Schimbare Barcelona: Cuenca intra in locul lui Xavi.

Min.86 "Galben" pentru Drogba.

Min.84 Barcelona paseaza, paseaza si paseaza, dar departe de poarta lui Cech.

Schimbare Barcelona: Iese Fabregas si intra Thiago Alcantara.

Min.78 Incearca si Dani Alves sa execute o lovitura libera, dar trimite tot in zid.

Min.76 Cartonas galben pentru Busquets.

Schimbare Chelsea: Mata iese si ii lasa locul lui Kalou.

Min.71 "Galben" si pentru Pedro.

Min.70 Xavi trimite peste poarta din lovitura libera.

Min.69 Cartonas galben pentru Ramires.

Schimbare Barcelona: Pedro intra in locul lui Alexis Sanchez.

Min.66 Messi pleaca de la mijlocul terenului, scapa de Mikel si Meireles, dar suteaza in blocaj.

INFO: In continuare ploua torential la Londra.

Min.65 Messi iroseste o lovitura libera de la 20 de metri sutand direct in zid.

INFO: Chelsea s-a strans pe doua randuri in propria jumatate, aglomerand acea parte de teren. Barcelona paseaza, insa o face departe de poarta lui Cech.

Min.57 Ce ocazie! Fabregas paseaza peste linia defensiva a gazdelor iar Sanchez ramane singur cu Cech, insa trimite pe langa poarta!

Min.53 Corner pentru Chelsea, insa Cahil nu poate ajunge la intalnirea cu balonul.

Min.51 Adriano intra in centru, trece de Lampard si suteaza. Cech respinge cu un plonjon de efect.

Min.49 Messi incearca o noua actiune, paseaza la Iniesta iar sutul lui Andres este blocat de Ivanovici.

A INCEPUT REPRIZA SECUNDA !!!

___________

FINALUL PRIMEI REPRIZE !!!

Min.45+2 GOOOOOOOL CHELSEA !!! Ramires explodeaza in partea stanga a atacului, intra in careul Barcei si trimite pentru Drogba in 5 metri iar ivorianul nu poate rata din acea pozitie !!!

Min.43 Ce ocazie! Messi il lanseaza bine pe Fabregas, insa mingea trimisa de spaniol pe langa Cech este respinsa de pe linia portii de Ashley Cole.

INFO: A inceput ploaia la Londra iar precipitatiile sunt abundente.

Min.40 Minute de acalmie in care gazdele au reusit sa echilibreze destul de mult jocul.

INFO: Dupa prima jumatate de ora de joc, Barcelona are o posesie de 79% !!!

Min.29 Dani Alves centreaza bine din partea dreapta iar Messi apare surprinzator si reia cu capul din 14 metri. Cech retine.

Min.25 Iniesta il ridiculizeaza pe Cahil, care il faulteaza in marginea careului, insa neamtul Brych lasa jocul sa continue.

Min.22 Faza frumoasa a catalanilor cu Messi care paseaza pentru Adriano, mai departe la Xavi, insa sutul se duce in blocaj.

Min.19 Barca are din nou probleme la o faza fixa, defensiva respingand gresit un balon trimis in careul catalan. Mata a sutat insa departe de poarta.

INFO: Guardiola a mutat din nou, urcandu-l pe Dani Alves pe postul de extrema dreapta si aducandu-l pe Alexis in centru.

Min.17 Ocazie mare pentru Barcelona! Iniesta suteaza din unghi, Cech respinge gresit in mijlocul careului, dar Fabregas nu reuseste sa trimita pe poarta.

INFO: Si Chelsea are o dispunere interesanta si mai putin obisnuita, cu 4 jucatori - Drogba, Ramires, Meireles si Mata - trimisi sa faca presing inca din terenul Barcelonei. Celebrul "tiki-taka" are putin de suferit, jocul de posesie al catalanilor fiind impins departe de buturile lui Cech.

Min.11 Ocazie si pentru Chelsea, insa Cahil nu poate sa trimita in poarta lui Valdes dupa o serie de gafe ale fundasilor catalani.

Min.9 BARA BARCELONA !!! Alexis dejoaca jocul la offside al defensivei englezilor insa lobul sau peste Cech loveste transversala!

Min.8 Lovitura libera executata slab de Messi si Cech retine din fata lui Fabregas.

INFO: Modul tactic interesant al Barcelonei, cu Iniesta trimis in banda stanga, cu Alexis Sanchez penduland intre cele doua benzi pentru a crea superioritate si cu Busquets facand marcaj pe tot terenul la Drogba.

Min.3 Prima ocazie apartine gazdelor, insa Drogba nu reuseste sa profite de o gafa a lui Puyol, preluand larg.

Min.1 A inceput meciul !!!

INFO: Fanii englezi au afisat un banner care il are in centru pe patronul Roman Abramovici, cu mesajul "The Roman Empire" (Imperiul Roman).

INFO: Stamford Bridge este arhiplin in aceasta seara.

INFO: Cei de la Chelsea au "uitat" sa tunda gazonul de pe Stamford Bridge, englezii sperand ca iarba mare va impiedica jocul de pase al Barcelonei.

Echipele de start:

Chelsea: Cech - Ivanovic, Cahill, Terry, Cole - Lampard, Mikel, Meireles - Mata, Drogba, Ramires.

Rezerve: Turnbull, Essien, Malouda, Bosingwa, Torres, Kalou, Sturridge.

Antrenor: Roberto di Matteo;

Barcelona: Valdes - Alves, Puyol, Mascherano, Adriano - Busquets, Xavi, Iniesta - Cesc, Messi, Alexis.

Rezerve: Pinto, Bartra, Thiago, Pique, Pedro, Keita, Cuenca.

Antrenor: Josep Guardiola;

Arbitru: Felix Brych (Germania);

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Chelsea victorie Barcelona Liga Campionilor, #Barcelona invinsa Chelsea liga Campionilor, #Chelsea Barcelona Liga Campionilor, #Chelsea Barcelona LIVE , #Champions League