Basescu vrea angajati cu experienta si fara rude in Parlament la Supravegherea Fiscala

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 17:25
2891 citiri
Basescu vrea angajati cu experienta si fara rude in Parlament la Supravegherea Fiscala
Foto: presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a refuzat promulgarea legii privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a solicitat Parlamentului sa o reexamineze.

In cererea de reexaminare, seful statului solicita modificarea prevederii conform careia membrii Autoritatii de Supraveghere Fiscala trebuie sa aiba o experienta profesionala de minim 10 ani.

"Avand in vedere faptul ca Autoritatea de Supraveghere Financiara are ca obiectiv consolidarea cadrului de functionare si supraveghere a pietelor financiare, consideram oportun ca toti candidatii la calitatea de membru in conducerea executiva a Autoritatii de Supraveghere Financiara ar trebui sa aiba o experienta profesionala de minim 10 ani in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare", se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei.

Autoritatea de Supraveghere Financiara: Ce s-a vrut si ce-a iesit

De asemenea, Traian Basescu mai doreste ca legea sa prevada interdictia ca memmbrii Autoritatii sa fie rude sau "afini pana la gradul al treilea cu membrii Parlamentului".

"Articolul 9 lit. g) al Ordonantei aprobate prin legea transmisa spre promulgare stabileste intre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca membrii Autoritatii de Supraveghere Financiara si aceea de a nu fi 'soti si nici rude ori afini pana la gradul al treilea cu Presedintele Romaniei, presedintii Camerelor Parlamentului, membrii Guvernului, membrii consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei'.

Avand in vedere faptul ca potrivit Articolului 8 Alin. (1) al aceluiasi act normativ, membrii consiliului de conducere al Autoritatii de Supraveghere Financiara sunt numiti de Parlament, consideram ca se impune completarea lit. g) a Articolului 9 in sensul stabilirii si a unei interdictii pentru membrii A.S.F. de a fi soti sau rude ori afini pana la gradul al treilea cu membrii Parlamentului", se mai arata in comunicatul de presa.

O.A.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Traian Basescu Autoritate Supraveghere Fiscala, #lege Supraveghere Fiscala, #Basescu reexaminare lege , #presedinte
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza manea
manea
rank 4
Bagati-ai drujba-n in aia de te-o fatat! Asa cum ai facut tu marlane