Basescu vrea angajati cu experienta si fara rude in Parlament la Supravegherea Fiscala

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 17:25
1293 citiri
Basescu vrea angajati cu experienta si fara rude in Parlament la Supravegherea Fiscala

Presedintele Traian Basescu a refuzat promulgarea legii privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara si a solicitat Parlamentului sa o reexamineze.

In cererea de reexaminare, seful statului solicita modificarea prevederii conform careia membrii Autoritatii de Supraveghere Fiscala trebuie sa aiba o experienta profesionala de minim 10 ani.

"Avand in vedere faptul ca Autoritatea de Supraveghere Financiara are ca obiectiv consolidarea cadrului de functionare si supraveghere a pietelor financiare, consideram oportun ca toti candidatii la calitatea de membru in conducerea executiva a Autoritatii de Supraveghere Financiara ar trebui sa aiba o experienta profesionala de minim 10 ani in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare", se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei.

Autoritatea de Supraveghere Financiara: Ce s-a vrut si ce-a iesit

De asemenea, Traian Basescu mai doreste ca legea sa prevada interdictia ca memmbrii Autoritatii sa fie rude sau "afini pana la gradul al treilea cu membrii Parlamentului".

"Articolul 9 lit. g) al Ordonantei aprobate prin legea transmisa spre promulgare stabileste intre conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca membrii Autoritatii de Supraveghere Financiara si aceea de a nu fi 'soti si nici rude ori afini pana la gradul al treilea cu Presedintele Romaniei, presedintii Camerelor Parlamentului, membrii Guvernului, membrii consiliului de administratie al Bancii Nationale a Romaniei'.

Avand in vedere faptul ca potrivit Articolului 8 Alin. (1) al aceluiasi act normativ, membrii consiliului de conducere al Autoritatii de Supraveghere Financiara sunt numiti de Parlament, consideram ca se impune completarea lit. g) a Articolului 9 in sensul stabilirii si a unei interdictii pentru membrii A.S.F. de a fi soti sau rude ori afini pana la gradul al treilea cu membrii Parlamentului", se mai arata in comunicatul de presa.

O.A.

Citeste si:
Ce se va discuta în prima ședință a noului Biroul Executiv Naţional de după congresul PNL
Ce se va discuta în prima ședință a noului Biroul Executiv Naţional de după congresul PNL
Biroul Executiv Naţional al PNL este convocat marţi, 28 septembrie, în prima şedinţă în noua componenţă, după congresul partidului din 25 septembrie. Preşedintele PNL, premierul...
Sesizarea Guvernului referitoare la moțiunea de de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, discutată de Curtea Constituțională
Sesizarea Guvernului referitoare la moțiunea de de cenzură depusă de USR PLUS și AUR, discutată de Curtea Constituțională
Curtea Constituţională discută marţi, de la ora 10.00, sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură. Referitor la acest subiect, premierul Florin Cîţu a afirmat luni că, în cazul în...
Sursa: Ziare.com