Procesul Pixelului albastru: Basescu a castigat definitiv, Patriciu plateste 50 de bani (Video)

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 15:29

   

Procesul Pixelului albastru: Basescu a castigat definitiv, Patriciu plateste 50 de bani (Video)
Dinu Patriciu a pierdut definitiv procesul intentat de Traian Basescu, au decis judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, in urma recursului facut omul de afaceri.

Judecatorii i-au dat castig de cauza presedintelui in procesul "Pixelul Albastru", intentat de acesta pentru calomnie lui Dinu Patriciu si firmei Best Media, cea care edita ziarul Gardianul, unde a fost difuzat filmuletului in care Traian Basescu apare lovind un copil, transmite Romania TV.

Presedintele a cerut daune morale de un leu, insa Judecatoria Sectorului 1 l-a obligat pe Dinu Patriciu, printr-o sentinta data in octombrie 2011, la plata a 50 de bani daune morale, precum si la publicarea deciziei in doua publicatii cu tiraj national, in doua numere consecutive.

Omul de afaceri a facut recurs la Tribunalul Bucuresti, un nou termen fiind stabilit pentru luna septembrie a anului trecut, termen ce a fost amanat pentru 15 aprilie. Luni, judecatorii Tribunalului Bucuresti au respins cererea lui Dinu Patriciu.

Cotidianul Gardianul a postat, in 26 noiembrie 2009, un film in care presedintele Traian Basescu pare a lovi un copil peste fata, in timpul unui miting electoral din 2004.Omul de afaceri Dinu Patriciu declara, in aceeasi zi, la Realitatea TV, ca, de fapt, la mitingul de la Ploiesti, din 2004, Traian Basescu a lovit copilul de doua ori, prima data in plex si apoi peste fata, asa cum apare in imaginile difuzate in presa. Omul de afaceri a tinut sa sublinieze ca nu este el cel care a dat inregistrarea in presa.

In 28 noiembrie 2009, Traian Basescu anunta ca il va da in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul Gardianul pentru "minciuna si trucarea unor filmari" si intreba conducerea ziarului de ce nu a facut o expertiza a filmului.

In 1 decembrie 2009, presedintele a solicitat Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC) un aviz de specialitate prin care sa se stabileasca daca filmul din campania din 2004 contine urme de interventie tehnica in sensul modificarii integritatii.

Doua zile mai tarziu, INEC anunta ca a transmis Administratiei Prezidentiale rezultatul verificarilor solicitate de institutie in legatura cu autenticitatea unei inregistrari din campania electorala din 2004. Tot atunci, presedintele Traian Basescu declara ca, potrivit INEC, inregistrarea de la Ploiesti contine elemente de editare computerizata in sensul alterarii integritatii, nu e autentica si nici nu reprezinta o copie realizata cu acuratete a unei inregistrari autentice.

Seful statului preciza ca pe document se specifica faptul ca alterarile apar in multe locuri, dar si ca este interzisa multiplicarea. Traian Basescu afirma ca a primit avizul cu adresa semnata de directorul INEC si ca in acesta se sustine ca nu este vorba despre o lovitura.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5188 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Comentariu inadecvat
mameluc
rank 5
De unde?
Ca doar PATRICIU si-a inscenat un divort fictiv cu nevasta-sa ca sa mai scape din averea insusita in mod mafiot.
PATRICIU "a ajuns pe drumuri" in mod oficial.
Asta-i legea socialista,nu te lasa sa mori dupa ce ai cotizat ani de-a randul la pusculita PSD.
Sa traiti asa cum ati votat,dragi asistati romani!
CA IN TRECUT,cu mana intinsa.
AdyCa
rank 4
Basescu nu a vrut decat sa-i demonstreze ca e magar.....
Si i-a demonstrat.....
wall
rank 2
da' halatu', unde e halatu'?
intreb si eu ca in reclama: "da' copilul, unde e copilul?" deoarece este foarte usor de lamurit aceasta dilema pixelizata in momentul in care se gaseste "obiectul presupus violentat".. :)
Si cu structuri sau fara un copil este destul de usor de gasit, dar poate ca declaratia lui nu ar conveni..
Acum nu stiu carei tabere nu ar conveni..
yo4kpa
rank 1
despre cine vorbesti?
Cuvintele tale au doua sensuri, fiecare il intelege pe al lui.
Eu nu cred ca Patriciu e magar!
maxi
rank 5
Batausul de copii!
Nu a avut barbatia sa-si recunoasca fapta, foarte urat!
Bine ca nu l-a desfigurat pe copil!
Death45
rank 5
Maxi.......
Ce pot sa zic.... comentariul tau spune tot.
MacGigi
rank 5
Maxi, mi-au dat lacrimile! De ris :-)))
Si cum este adevarul?
I-a dat borsul?
I-a scos ochii?
L-a calcat in picioare?
I-a dat un cap in dinti?
Un picior in ... ?
Mai Maxi...
Utilizator sters
penibil
nimic mai mult
Utilizator sters
Cate pierdere de vreme pentru un lucru atat de evident
Se vedea de la o posta manipularea grosolana cu filmuletul. Trucaj 100%.
DR.STRANGELOVE
rank 5
Era suficient si un imbrancit pentru a-l discredita pe TB.
Dar tiganul tot tigan, el a vrut neaparat sa transforme imbranceala in pumn si adevarul in minciuna, altfel nu s-ar fi simtit bine.
beiuga
rank 1
mare dreptate ai
desi nu sustin actuala putere si consider ca "vechile structuri" erau pe un drum bun, aici te sustin. Daca nu masluiau video si se axau pe faptul ca marinarul s-a comportat ca in port, castigau mult mai bine. Repet, spun asta in contextul in care inca mai consider ca Basescu e unul din cei mai buni politicieni romani.
maxi
rank 5
O sa recunoasca peste 20 de ani ...
Asa a scapat si de acuzatiile din Ruen!
Peste 20 de ani o sa "hahaie" cum a pacalit el justitzia, cum a scapat nepedepsit dupa ce a batut un copilas!
silvia_h
rank 5
maxi - "peste 20 de ani ..." speri tu sa termini
... studiile de drept si sa-i aranjezi Presedintelui ales o alta facatura sau cum? De ce atunci ce nu s-a putut dovedi acum?
yo4kpa
rank 1
Silvia, esti optimista daca il vei vedea pe Maxi
"peste 20 de ani" cu...
Crezi ca daca esti orbita de slugarnica fata de basescu, acesta nu te va uita?
Nu uita ca basescu calca peste cadavre, chiar politice, tineri sau copii.
V-a orbit basescu ca odiosul Hitler pe sustinatorii lui!
Acum ati bagat si slugile de la B1 live, mai mare rasul, adoratori de dictatura!
Utilizator sters
A vazut toata tara.
Basescu a "tras" copilului un dos de palma.
Utilizator sters
Care tara?
Ioane
Death45
rank 5
Lasa-l pe Ioan
ca el vede de acolo de unde e totul distorsionat.
MacGigi
rank 5
Ionica nach Zigaco. Si cu cizmele cind la calcat in picioare?
Ca se vede clar ca ala micu este cocïrjit de tot :-)))
Mai are urme de pneuri pe geaca!
Utilizator sters
Dom colonel, unrever scurt da drepta, suna mai biN
SENINelu pricepe ca Basescu a castigat definitiv, Patriciu plateste 50 de bani!
Utilizator sters
SENINelule, da deacolo din PSD**ii, matale ai vazut in 3D, nu?
Pai acum pricepi de ce tea facut io Membru ONorific ?

Casa vezi ca Judecatorii i-au dat castig de cauza presedintelui in procesul "Pixelul Albastru", intentat de acesta pentru calomnie lui Dinu Patriciu si firmei Best Media, cea care edita ziarul Gardianul, unde a fost difuzat filmuletului in care Traian Basescu apare lovind un copil, transmite Romania TV.
Utilizator sters
Mare e grădina Mediei !
Unii il critică alții il apără,dar toți uită că Băsescu provine dintr-o generație ......cu apucături neortodoxe. In acele vremuri copii erau "admonestați " fizic pentru prostiile lor. Și asta era corect la acea vreme. La școală se mergea in uniformă,profesorii erau Dumnezei la ore,pe stradă puteai merge fără frică,nu erau drogați ( doar ceva bețivi ),nici cerșetori,economia bubuia,lumea nu avea stres,locuri de muncă cit cuprine ( chiar dacă mai prost plătite )...etc.etc.
Unde dădea tata....creștea ....disciplina. Tătucu Băse a avut un reflex Pavlovian,și ia șters un dos de labă unui copchil din generația celor neobrăzați și prost educați. Vezi cum se comportă cea care la adus la miting. O cerșetoare de favoruri partinice,care venise in primele rinduri cu purandelu vocal. Cum ar fi procedat cei din generația mea și a lui Marinel ? Exact așa cum a făcut Băsescu. Un dos de labă fără consecințe,doar pentru a-l aduce la cumințenia necesară. Unde este problema ? Dacă insă judecați după standardele Occidentale,alea perfide și creatoare de imbe.cili neobrăzați......aveți dreptate. Dar eu aș fi procedat la fel ca Băsescu. UN DOS DE LABĂ !
Nu cred că mă ve-ți invinui de Pro-Băsism ! dar asta simt și asta spun.
yo4kpa
rank 1
Se vede clar ca l-a lovit pe copil!!
Cu dosul palmei !!!Dar dosarul a ajuns unde trebuia : la judecatorul corupt, si astfel base a iesit basma curata.
Cand aq fost pus sa jure la tv, base a declarat: "Jur ca nu l-am lovit CU PUMNUL pe acel copil.
Si avea dreptate.
Daca asas a declarat in fata instantei, asa era.
Dar copilul tot lovit de basescu a ramas,
Utilizator sters
A recunoscut indirect chiar Hahaila!
Cand a jurat ca nu l-a lovit nici in plex, nici in ficat, nici in testicule etc. etc. etc.
doru0506
rank 4
pentru corecta informare....
.....obiectul procesului nuuuuu a fost sa se stabileasca daca Basescu a lovit copilul,pe care evident ca la lovit si foarte bine ia facut pentru ca obraznicatura aia la injurat,sa vede pe inregistrare si se stie ca asa obisnuia.Deci procesul nu a stabilit daca acele imagini sint trucate ci a stabilit daca s-a adus un prejudiciu de imagine.Numai atit.De astfel singurul expert roman autorizat in justitie sa faca expertiza materialului video a fost 'expediat' de servicii in strainatate la nu stiu ce conferinte,specializari.Adica pe romaneste am dat-o iar dupa cires.
Utilizator sters
Corect, nu lovirea s-a judecat ci lezarea imaginii autorului
Plodul obraznic si-a meritat DOSUL de palma (..."nici palma nici pumnul in burta"), dar Patriciu este cert ca distribuind filmuletul a prejudiciat(..dar nu suficient, din pacate) imaginea batausului si acest prejudiciu a fost stabilit la valoarea de 50 de bani la proces, trebuie achitat de mogul, bashca cheltuielile de judecata. Cat priveste "pixelul albastru"... somn usor!
yo4kpa
rank 1
Stig
matizatilor de vointa dictatoriala, sunteti gata sa va dati copiii tribut slugarniciei voastre stapanului pe care il idolatrizati, sa-si faca slugi pe veci.
Bine ca sunteti din ce in ce mai putini.
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
N-ai inteles nimic din comentariul meu
Incat ma consideri sluga dictachiorului, plus ca scrii cu greseli si jigniri.
Utilizator sters
NU au procurori ceva mai important de judecat??
Cei 2 räd in nas la restul lumi cu mägärile
lor. Dacä TB dorea sä arate ca are dreptate
trebuie sä cearä daunä de 3 milioane € si
atunci sä fi väzut decizia finalä, care era.,
Tot Patriciu vinovat??
LIBERALUL
rank 5
Auuuu....
După 2014,e destul timp!
LIBERALUL
rank 5
E clar!
Și noi suntem chiori!
Utilizator sters
Se pare cä multi din cititori nu ati inteles jocul celor 2 ....
Cei 2 doresc sä tinä multime procupatä cu
jocul lor premeditat.
Dacä era ceva serios suma de dauna trebuia sä doar.iar dupä o decizie trebuia platitä.
Tribunalele pline si vinovati adevärati nu
primesc termine de judecatä.
nicolae
rank 5
Caraghios....
Situatia a fost clara dupa expertiza. Filmuletul a fost.... editat. Adica i s-au adus unele imbunatatiri. Scopul era scoaterea lui Base din cursa prezidentiala. Nu numai ca nu au reusit, dar chiar l-au ajutat. Acum nu ne ramane decat sa vedem cum luptau antibasistii cu arma falsa a filmuletului. Hai sa vedem adunatura de pseudoanalisti care nu mai pridideau cu epitetele. Una peste alta, daca nu erau ei si filmuletul lor falsificat, Base nu mai prindea un mandat. Rau e ca si acum sunt indivizi care cred ca filmuletul e real. Oamenii sunt dusi rau cu pluta. Erau ca asemenea indivizi , fara posibilitati naturale de a pricepe ies in continuare si-ai dau cu parerea despre fel de fel. Ce sa inteleaga omul de la asemenea specimene?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor