Tot ce trebuie să știi despre Belgia și Slovacia, adversarele României la EURO 2024. Deși ne credem norocoși, vom întâlni două naționale puternice

Duminica, 03 Decembrie 2023, ora 15:02
1943 citiri
Tot ce trebuie să știi despre Belgia și Slovacia, adversarele României la EURO 2024. Deși ne credem norocoși, vom întâlni două naționale puternice
Naționala Belgiei

La EURO 2024, echipa națională pregătită de selecționerul Edward Iordănescu se va lupta pentru calificarea din grupe cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B din martie anul viitor.

România a fost repartizată în grupa E a turneului final EURO 2024 la tragerea la sorți de la Hamburg, după ce tricolorii și-au câștigat locul în urna 2 pentru tragere în urma parcursului perfect din preliminarii.

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)

21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)

22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)

26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Primele două clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală, acolo unde vor ajunge și cele mai bune 4 locuri trei din cele 6 grupe ale competiției.

Belgia, o forță explozivă în schimb de generații

Selecționer: Domenico Tedesco (38 ani), italo-german care a pregătit anterior Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moscova și RB Leipzig. Din februarie 2023 în funcție.

Parcurs: Câștigătoarea neînvinsă (6 victorii și 2 remize) a unei grupe din care au mai făcut parte Austria, Suedia, Azerbaidjan și Estonia. Atacantul Romelu Lukaku a fost golgheterul acestor preliminarii.

Palmares cu România: 11 meciuri disputate, cu 4 victorii pentru tricolori și două rezultate de egalitate înregistrate. Ultimele două confruntări au fost un amical în 2011 la Liege, pierdut de noi, 1-2, și un amical în 1999, 1-0 la București.

Vedete: Courtois (Real Madrid), De Bruyne, Doku (Man City), Lukaku (Roma), Openda (RB Leipzig), Trossard (Arsenal), Carrasco (Al Shabab).

Slovacia, învinsă doar de două ori, la limită, de Portugalia

Selecționer: Francesco Calzona, un italian de 55 de ani care anterior preluării acestei naționale, în august 2022, a activat doar ca antrenor secund în țara natală pentru Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari și Napoli.

Parcurs: Locul 2 într-o grupă câștigată de Portugalia, peste Luxemburg, Islanda, Bosnia-Herțegovina și Liechtenstein. Linie de clasament în preliminarii cu 7 victorii, o remiză și două înfrângeri, ambele la limită, cu lusitanii.

Palmares cu România: 11 meciuri disputate, cu 5 victorii pentru tricolori și 5 remize, o singură înfrângere, un 0-1 la Bratislava, amical din 1942.

Vedete: Skriniar (PSG), Lobotka (Napoli), Hancko (Feyenoord)

Ucraina pare favorită. Sau iarăși Israel?

Grupa României la EURO 2024 va fi completă abia în primăvara anului viitor! Atunci vom cunoaște câștigătoarea Play-off-ului B și primul nostru adversar la turneul final din Germania.

Play-off B (semifinale): Bosnia și Herțegovina – Ucraina, Israel – Islanda.

Semifinalele play-off-ului se vor juca, într-o singură manșă, pe 21 martie 2024, iar finalele, tot într-o singură manșă, pe 26 martie 2024.

Nu este exclus să ne duelăm din nou cu Israel, reprezentativă în fața căreia am obținut 4 puncte chiar în aceste preliminarii, deși favorită pare Ucraina, o echipă națională care a ratat îndeaproape calificarea directă la turneul final, în meciul decisiv din ultima rundă a campaniei, cu Italia.

Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Va candida Marcel Ciolacu la prezidențiale? „După 20 de ani, este cazul să fie un preşedinte mai de stânga. Vedem după 9 iunie”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că va decide dacă va candida sau nu la scrutinul prezidenţial în funcţie de rezultatul alegerilor comasate - locale şi europarlamentare - din 9 iunie....
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#Belgia, #slovacia, #echipa nationala, #prezentare adversare, #euro, #campionatul european 2024 , #Euro 2024