Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Biden spune că Trump și adepții săi încearcă să submineze democrația americană

Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 07:02
2161 citiri
Biden spune că Trump și adepții săi încearcă să submineze democrația americană
Preşedintele Joe Biden a adresat un apel rublicanilor FOTO Facebook/ Joe Biden

Preşedintele Joe Biden a lansat joi seară, într-un discurs rostit în Philadelphia, cele mai dure critici la adresa republicanilor şi a fidelităţii lor faţă de predecesorul său Donald Trump, avertizând că încercările lor de a submina democraţia s-ar putea transforma în violenţă, relatează CNN.

„Ei nu trăiesc în lumina adevărului, ci în umbra minciunilor”, a spus Biden în faţa publicului reunit la Independence Hall din Philadelphia, unde au fost semnate Declaraţia de Independenţă şi Constituţia Statelor Unite.

A fost un apel adresat americanilor cu câteva luni înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, care vor determina controlul în Congres. Remarcile lui Biden, deşi incluse într-un discurs oficial, au oferit indiciii privind liniile mesajului său electoral.

Deşi a încercat să echilibreze printr-o doză de optimism cu privire la viitorul ţării (şi propria serie de realizări recente) Biden a realizat un portret întunecat al oponenţilor săi politici, spunând că Trump şi adepţii săi ameninţă întregul experiment american. El l-a nominalizat pe predecesorul la câteva minute de la urcarea pe scenă şi a sugerat că americanii se confruntă cu o alegere existenţială la alegerile viitoare, comentează CNN.

„În timp ce eu ma aflu aici în seara aceasta, egalitatea şi democraţia sunt atacate”, a spus Biden. „Nu ne facem nicio favoare pretinzând contrariul”, a declarat el.

Biden a încercat să-i separe pe cei mai loiali adepţi ai lui Trump de Partidul Republican în ansamblu. Şi, prin modul în care a încheiat, a încercat să dea o notă mai optimistă, spunând că este încă în puterea alegătorilor să controleze cele mai întunecate forţe ale naţiunii.

Dar esenţa discursului lui Biden a fost un semnal de alarmă cu privire la ceea ce el a numit „un extremism care ameninţă însăşi fundamentele republicii noastre”.

"Forţele MAGA (n.r. - Make America Great Again, sloganul lui Donald Trump) sunt hotărâte să întoarcă această ţară în timp. Înapoi către o Americă în care nu există dreptul de a alege, nici dreptul la intimitate. Nici dreptul la contracepţie, nici dreptul de a te căsători cu cine iubeşti", a spus el, referindu-se la probleme culturale despre care democraţii consideră că îi pot ajuta să câştige în noiembrie.

„Ei promovează lideri autoritari”, a continuat el, adăugând: „Au aprins flăcările violenţei politice”.

După ce în ultima săptămână i-a atacat pe republicani pentru ceea ce el numeşte „extremism MAGA” şi „semifascism”, oficialii administraţiei spun că Biden a hotărât că era momentul potrivit pentru a oferi o evaluare mai serioasă şi mai sobră a ceea ce el consideră forţe antidemocratice în creştere. apărute în toată ţara.

O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
Ann Myers, în vârstă de 74 de ani, din Ohio (SUA), carenu avusese probleme cu legea, a jefuit o bancă din orașul Fairfield. Polițiștii au reținut femeia în propria casă. La...
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Cum încearcă SUA să încurajeze Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune. „Sperăm că acest lucru va juca un rol”
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus...
#Biden, #acuzatii, #SUA, #Trump, #democratie America , #SUA