Sacrificiu din dragoste: La ce a renunțat o femeie pentru a salva viața câinelui ei, bolnav de cancer

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 17:06
8575 citiri
Sacrificiu din dragoste: La ce a renunțat o femeie pentru a salva viața câinelui ei, bolnav de cancer
Cățelul Buddy FOTO La Repubblica

O femeie din Marea Britanie a făcut toate eforturile necesare pentru a salva viața câinelui ei după ce a aflat că este bolnav de cancer. A renunțat inclusiv la cadourile de Crăciun pentru copii astfel încât să strângă suma necesară analizelor, operației și tratamentului.

Buddy este un Staffordshire Bull Terrier pe care Joely Eaton l-a primit cadou de la mama ei, la aniversarea de 21 de ani. În octombrie, Buddy a început să să șchiopăteze și să se simtă rău.

„Este un câine cam nebun, am crezut că s-a rănit sărind gardul pentru a îl vedea pe vecinul nostru”, a spus Joely, conform La Repubblica.

Veterinarul a crezut inițial că este vorba de artrită, astfel că i-a prescris antiinflamatoare. Două săptămâni mai târziu, câinele nu își mai putea folosi piciorul deloc. După mai multe investigații, a primit un nou diagnostic - cancer osos.

Femeia a avut opțiunea să îl eutanasieze, însă a refuzat. A ales să îi salveze viața, lucru deloc simplu: câinelui i-a fost amputat un picior și trebuie să urmeze cicluri de chimioterapie care i-ar putea prelungi viața cu 18 luni. Costul total pentru analize, operație și tratament s-a ridicat la peste 9.500 de euro.

Operația a fost un succes. Deși Joely a făcut o strângere de fonduri online, donațiile nu au acoperit toată suma, astfel că a fost nevoită să le explice copiilor că nu își permite să le cumpere cadouri de Crăciun anul acesta. Cei mici au fost de acord că viața prietenului lor necuvântător este mai importantă.

#caine, #cancer, #bani, #Marea Britanie , #stiri internationale