Record de temperatură pentru ziua de 24 februarie. Cât de cald e în București și unde sunt așteptate ploi

Sambata, 24 Februarie 2024, ora 16:33
3137 citiri
Record de temperatură pentru ziua de 24 februarie. Cât de cald e în București și unde sunt așteptate ploi
Parcul Tineretului FOTO Ziare.com

Vreme călduroasă sâmbătă, 24 februarie, în București. Finalul ultimei luni de iarnă a venit cu vreme de primăvară.

Însă, potrivit ANM, ploile se vor reîntoarce în România. Se vor înregistra precipitații de scurtă durată în regiunile de vest ale țării. Izolat se vor semnala descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15 - 20 l/mp, în special în vestul Carpaților Meridionali.

Pe crestele montane își vor face apariția ninsorile. Cerul o să se mențină variabil în restul teritoriului pe 24 februarie 2024. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în vestul, centrul și estul României, potrivit a1.ro.

În București au fost peste 20 de grade. Un record de temperatură pentru această dată. Precedentul record a fost înregistrat în 2020, când au fost 19 grade.

FOTO Ziare.com

Parcurile din Capitală au fost pline FOTO Ziare.com

Vremea va intra într-un proces de încălzire în majoritatea regiunilor, însă în zona montană valorile termice minime vor coborî până la -7 grade Celsius, în timp ce precipitaţiile se vor semnala pe suprafeţe din ce în ce mai extinse, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), valabilă pentru intervalul 19 februarie - 3 martie.

În Banat, în primele zile, media temperaturilor maxime se va situa între 10 şi 12 grade, iar a minimelor între 0 şi 4 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15 - 17 grade şi a minimelor de 4 - 7 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în general în scădere, iar temperaturile vor reveni la valori asemănătoare celor de la începutul intervalului de prognoză. Temporar, va ploua, pe alocuri slab cantitativ până spre sfârşitul primei săptămâni, apoi pe arii mai extinse, iar în unele intervale de timp moderat cantitativ.

În Crişana, în primele patru zile ale acestei săptămâni, media temperaturilor maxime se va situa între 8 şi 11 grade, iar a minimelor între 0 şi 4 grade. Între 23 şi 26 februarie vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 15 - 17 grade şi a minimelor de 5 - 8 grade. În zilele care vor urma, regimul termic va fi în scădere, iar în medie maximele termice vor fi de 10 - 13 grade, iar minimele de până la 4 grade. Temporar, va ploua aproape în fiecare zi, slab în prima săptămână, apoi vor fi şi perioade în care ploile vor fi moderate cantitativ.

În Transilvania, până pe data de 22 februarie, media temperaturilor maxime se va încadra între 6 şi 11 grade, iar cea a minimelor între -2 şi 2 grade Celsius. În următoarele patru zile vremea va fi mult mai caldă, temperaturile urmând să atingă în medie 13 - 16, ca maxime, şi între 2 şi 5 grade, ca minime. În zilele care vor urma se va răci treptat, astfel că până la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va fi de 9 - 12 grade, în timp ce minimele vor fi în apropierea pragului de îngheţ. Până spre finalul primei săptămâni de prognoză, trecător va ploua local şi slab, apoi probabilitatea ca frecvenţa şi intensitatea ploilor să crească va fi ridicată.

În Maramureş, până joi, 22 februarie, media temperaturilor maxime se va situa între 7 şi 10 grade, iar cea a minimelor între zero şi 3 grade. Între 23 şi 26 februarie, vremea va deveni extrem de caldă pentru acea perioadă, cu o medie a maximelor termice de 13 - 17 grade şi a minimelor de 3 - 6 grade. În zilele care vor urma, vremea se va răci, iar în medie, maximele termice vor scădea până spre 10 grade, iar minimele până la un grad. Temporar, va ploua aproape în fiecare zi. În special în cea de-a doua săptămână vor fi şi intervale cu ploi moderate cantitativ.

În Moldova, în prima săptămână, vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade şi a minimelor de -2 grade, în prima zi, până în jurul a 17 grade, ca maxime, şi 5 - 7 grade, ca minime, în ultimele. În cea de-a doua săptămână se va răcori, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 10 şi 13 grade, în timpul zilei, respectiv între un grad şi 4 grade, noaptea. Până în data de 25 februarie, pe arii restrânse şi trecător va ploua slab, după care frecvenţa şi aria pe care vor apărea ploile va creşte.

În Dobrogea, tendinţa vremii, în prima săptămână, va fi de încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade şi a minimelor de 2 grade Celsius, în prima zi, până la 15 - 16 grade, respectiv 6 - 8 grade, în ultimele zile ale intervalului. În cea de-a doua săptămână, valorile termice vor scădea uşor şi treptat, astfel că vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 9 şi 13 grade - cele maxime, şi între 4 şi 6 grade - cele minime. Până pe 26 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă, apoi va creşte, ploi fiind posibile aproape zilnic.

În Muntenia, în această săptămână, vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 8 grade Celsius şi a minimelor de un grad, în prima zi, până la 18 - 19 grade şi 4 - 6 grade, în ultimele. Săptămâna viitoare se va răcori treptat, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 12 şi 16 grade - ca maxime, şi între 2 şi 4 grade - ca minime. Până pe data de 25 februarie, izolat va ploua slab, apoi frecvenţa şi aria pe care vor apărea ploile va creşte.

În Oltenia, până la începutul celei de-a doua săptămâni, trendul general al vremii va fi de încălzire. Astfel, se va ajunge la o medie a maximelor de 15 - 17 grade şi cea a minimelor până la 4 - 6 grade. Din 27 februarie, valorile termice vor fi în scădere, iar în ultimele zile ale intervalului de prognoză, media maximelor va ajunge să se situeze în jurul a 13 grade, în timp ce minimele vor fi de 2 - 3 grade. Până pe 25 februarie, probabilitatea de ploaie va fi redusă, însă ulterior va creşte, cu ploi aproape zilnic.

La munte, în primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de zero grade, iar a minimelor va fi de la -7 la -4 grade. În următoarele două zile, valorile termice vor creşte cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variaţii semnificative. În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre două grade, iar minimele către spre -5 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în fiecare zi, local şi în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse şi posibil moderate cantitativ.

Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Bine ați venit în România! Avem o mică întârziere! Așa se salutau călătorii care mergeau cu trenul de la Pitești spre București după ce au aflat că au de așteptat câteva ore pentru a...
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Cinci persoane au fost reţinute, în dosarul care vizează infracţiuni sexuale şi în care este implicat un instructor de yoga din Bucureşti. Anchetatorii au dispus sechestru asupra a 10...
#caldura, #record temperatura, #Bucuresti, #anm , #prognoza meteo