Campioana campioanelor și o fostă lideră WTA vor juca la Transylvania Open. Când are loc turneul de la Cluj-Napoca

Marti, 19 Septembrie 2023, ora 12:36
1807 citiri
Campioana campioanelor și o fostă lideră WTA vor juca la Transylvania Open. Când are loc turneul de la Cluj-Napoca
Caroline Garcia

Jucătoare de top precum Caroline Garcia, Karolina Pliskova, Donna Vekic sau Sorana Cîrstea au confirmat prezenţa la turneul de tenis Transylvania Open (WTA 250), care va avea loc în perioada 16-22 octombrie în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Transylvania Open, ales cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250 în 2022, va avea, pe lângă Sorana Cîrstea, şi alte jucătoare române pe tabloul principal, Patricia Ţig, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian.

Jucătoarea franceză Caroline Garcia (locul 11 mondial) este câştigătoarea Turneului Campioanelor în 2022 şi va avea statutul de principală favorită la Cluj-Napoca. Capi de serie vor mai fi croata Donna Vekic (locul 21 WTA), Sorana Cîrstea (locul 25 WTA), şi jucătoarea cehă Karolína Pliskova (locul 36 WTA), fost lider mondial la simplu.

"Suntem încântaţi că avem confirmate, pentru noua ediţie a Transylvania Open, nume atât de mari ale tenisului mondial, şi fericiţi că vom oferi publicului un adevărat spectacol al tenisului. Lista pentru înscrierile la turneu s-a închis de curând, aşteptăm lista finală de la oficialii WTA, dar deja putem spune că ne aşteaptă un turneu foarte puternic. O avem pe Caroline Garcia, locul 11 în acest moment, actuala câştigătoare a trofeului WTA Finals. Sorana Cîrstea care este într-o formă foarte bună şi va juca pentru prima oară la noi. Va fi prezentă la turneu şi Karolina Pliskova, dublă finalistă de Grand Slam. Abia aşteptăm să le vedem în teren şi sper ca fanii tenisului să vină în număr cât mai mare să ne bucurăm de tenis de cea mai bună calitate", a declarat Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open.

Transylvania Open va începe cu două zile de calificări (14-15 octombrie), iar meciurile se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena, pe două terenuri de joc.

Fanii tenisului au la dispoziţie un număr limitat de 100 de abonamente pentru acces pe întreaga perioadă a turneului, 16-22 octombrie, şi bilete de o zi care oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de pe ambele terenuri de joc. Pentru zilele de calificări publicul are acces gratuit, dar va fi necesară emiterea unui ticket cu valoare zero şi rezervarea locului pe site-ul partenerului de ticketing, entertix.ro.

La Transylvania Open în joc vor fi puse 280 de puncte WTA (pentru campioană) şi premii în valoare de 259.000 de dolari.

La primele două ediţii ale turneului, trofeul la simplu a fost câştigat de estoniana Anett Kontaveit (2021) şi de rusoaica Ana Blinkova (2022).

Ziua în care FCSB poate deveni campioană după 9 ani. Singura echipă care mai stă în calea lui Gigi Becali
Ziua în care FCSB poate deveni campioană după 9 ani. Singura echipă care mai stă în calea lui Gigi Becali
Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că jucătorii săi sunt foarte motivaţi să câştige titlul de campioni în Superliga de fotbal...
Echipa din România care a devenit campioană la doi ani de la înființare
Echipa din România care a devenit campioană la doi ani de la înființare
Vicecampioană în 2023, echipa CSM Constanţa a câştigat marţi, în deplasare, primul titlul de campioană în istoria sa de doar doi ani de la înfiinţare. CSM Constanţa a învins FCC...
#Caroline Garcia, #campioana, #transylvania open , #stiri tenis