Studentii nu prea mai umfla chiriile

Vineri, 21 August 2009, ora 07:24
1749 citiri
Studentii nu prea mai umfla chiriile

Se apropie de sfarsit vacanta si, odata cu inceperea scolilor si facultatilor, se astepta o crestere a chiriilor in marile centre universitare.

Totusi, spre deosebire de alti ani, poate si din cauza crizei, studentii nu s-au grabit sa-si inchirieze locuinte, iar preturile cam stagneaza.

In 2008, toamna bobocilor a adus o crestere a chiriilor cu 15%, acum insa sunt mai mici cu 20-30% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar leul s-a depreciat in raport cu euro cu 14%, potrivit Gandul.

"In anii trecuti, studentii cautau chirii pe finalul lunii iulie, acum e trecut deja de jumatatea lunii august, si de-abia de o saptamana, doua au inceput cautarile", a declarat pentru Gandul Sanda Moldovan, presedintele Uniunii Nationale Imobiliare.

Cu toate acestea, la Cluj au crescut deja chiriile, cu pana in 10%.

La Iasi, in schimb, studentii au ajuns sa isi permita sa inchirieze apartamente noi, mobilate si utilate, pentru ca preturile acestora sunt mai mici cu pana la 30% si nu se intrevad majorari pentru ca oferta e foarte mare.

In Capitala, insa, nu exista nici cerere, nici oferta.

"Inca nu sunt cereri asa cum ne asteptam sa fie. Nu am avut nici o cerere din partea studentilor, dar nici ofertele nu sunt asa de multe. Nu cred ca chiriile vor creste in urmatoarea perioada, poate doar o usoara crestere, dar pentru scurt timp, undeva la 10%", a spus Lucian Stancioiu, agent imobiliar la Coldwell Banker.

#chirii apartamente, #crestere chirii, #studenti chirie , #imobiliare