Avansul pentru Prima Casa ar putea creste

Vineri, 17 Iunie 2016, ora 11:34
2907 citiri
Avansul pentru Prima Casa ar putea creste
Foto: Arhiva Ziare.com

Programul Prima Casa s-ar putea schimba, astfel ca e posibil ca avansul sa creasca peste nivelul de 5%, cat este in prezent. Este una dintre variantele luate in calcul de autoritati, ca urmare a efectelor Legii darii in plata.

"Incercam sa directionam cererea foarte mare catre acele persoane care au nevoie de ajutor si se va concentra pe avans discutia, pentru ca este discutabil daca cu un avans de 5% este bine si normal sa ai acces la un credit pe termen de 30 de ani, in conditiile in care in alte tari produse similare au avansuri de peste 20%.

Discutiile sunt in derulare, se realizeaza o analiza, inca nu s-a stabilit o concluzie", a declarat Simona Muresan, director in cadrul Fondului de Garantare, potrivit Digi 24.

Ideea e ca cererea pentru creditele Prima Casa a explodat anul acesta, in conditiile in care multe banci au crescut avansul la peste 30% pentru creditele ipotecare, dupa intrarea in vigoare a Legii darii in plata.

Fondurile alocate initial pentru programul guvernamental, de circa 1,6 miliarde de lei, s-au epuizat rapid. La inceputul acestei luni, statul a alocat alte 500 de milioane de lei, din care 130 de milioane de lei s-au acordat deja, iar restul banilor abia ajung pentru dosarele in derulare.

Insa exista o problema cu planul autoritatilor: multi romani nu-si vor permite sa dea un avans mai mare, in special tinerii.

"In momentul in care s-ar veni cu o crestere de avans la 20%, o data ca s-ar pierde interesul pentru acest produs si, doi la mana, nu s-ar realiza restrictionarea accesului la acest produs pentru clientii care nu au caracter social", a spus Dragos Nichifor, broker de credite.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#schimbari Prima Casa, #avans mai mare prima casa, #avans prima casa , #prima casa