500.000 de femei ajung sclave sexuale în „zona roșie“ a Chinei, în tentativa de a scăpa din lagărul lui Kim Jong-un

Vineri, 24 Martie 2023, ora 23:18
4313 citiri
500.000 de femei ajung sclave sexuale în „zona roșie“ a Chinei, în tentativa de a scăpa din lagărul lui Kim Jong-un
Zeci de mii de femei care fug din Coreea de Nord ajung să fie exploatate sexual în China

Bandele de traficanți duc fete nord-coreene cu vârste cuprinse între 12 și 29 de ani în „zona roșie” a Chinei unde sunt vândute și ajung adevărate sclave sexuale, a dezvăluit vineri, 24 martie, organizația pentru drepturile omului Global Rights Compliance.

Sute de mii de fete nord-coreene se confruntă cu viol sistematic, sclavie sexuală și căsătorii forțate în provinciile Liaoning, Heilongjiang și Jilin.

Mulți dintre cei care încearcă să fugă de mâna de fier a lui Kim Jong-un sunt traficați și vânduți pe drumul către libertate – dar pentru cei care ajung în China, soarta lor poate fi și mai sumbră.

Potrivit noului raport al Global Rights Compliance, bandele de trafic sexual profită de sute de mii de femei și fete care fug de atrocitățile regimului nord-coreean.

Ajunse în așa-numita „zonă roșie” brutală a Chinei, sunt supuse violului, sclaviei sexuale, căsătoriei forțate, muncii forțate și traficului de sex cibernetic.

Organizația pentru drepturile omului a comparat scenele detestabile cu romanul distopic al lui Margaret Atwood „Povestea servitoarei“ - în care femeile sunt controlate brutal, dominate și abuzate sexual.

Sofia Evangelou, consilier juridic principal pentru Coreea de Nord la Global Rights Compliance, a declarat pentru The Sun că femeile nord-coreene disperate „profită de orice ocazie pentru a fugi în orice mod pot”.

Ea a spus că acestea adesea știu că vor ajunge să fie exploatate de rețele de trafic de persoane și vândute.

„Suntem îngroziți să auzim că multe femei nord-coreene preferă să fie exploatate sexual decât să rămână în Coreea de Nord”, a spus ea. „Dar asta aduce disperarea. Conștiente că acest lucru s-ar putea întâmpla, ele preferă să fie vândute rețelelor de traficanți decât să rămână în Coreea de Nord.

„Uneori acceptă de bunăvoie ajutorul unui traficant. Unii dintre ele știu că ar putea ajunge să fie exploatate de rețelele de traficanți, dar sunt atât de disperate încât aleg să aibă încredere în aceștia. Speră că ar putea ajunge să aibă o viață mai bună”.

Femeile au mai multe șanse să treacă granița

Femeile nord-coreene au mai multe șanse să treacă granița în căutarea unor perspective mai bune pentru familiile lor, deoarece bărbaților nord-coreeni li se oferă locuri de muncă atribuite de stat, ceea ce înseamnă că sunt urmăriți îndeaproape.

Dar grupurile criminale organizate din China lucrează cu traficanți din Coreea de Nord pentru a exploata femeile vulnerabile.

Femeile au parte de bătăi violente și avorturi forțate din partea bandelor nemiloase care operează în China. Sunt expuse pe străzi în fața bărbaților și vândute pentru doar câteva sute de dolari, susține organizația pentru drepturile omului.

Autoritățile chineze știu despre operațiunile bandelor criminale dar nu iau măsuri

O supraviețuitoare a povestit cum a fost condusă prin sate din nordul Chinei timp de trei zile, înainte ca agentul ei să găsească un bărbat care a plătit mai puțin de 3.000 de dolari pe ea.

O altă femeie nord-coreeană a spus că a fost vândută unui chinez din Yanbian, care a bătut-o în mod repetat.

Se estimează că 70 până la 80% dintre femeile refugiate nord-coreene din China sunt traficate în comerțul sexual - o industrie în valoare de 105 de milioane de dolari.

În 2019, un raport al Korea Future Initiative a constatat că marea majoritate a victimelor sunt femei și fete cu vârste cuprinse între 12 și 29 de ani.

Centrul de baze de date pentru drepturile omului din Coreea de Nord a documentat peste 82.000 de cazuri de încălcări oribile ale drepturilor omului.

Politica istorică a Chinei privind un singur copil a alimentat industria sclavilor sexuali de miliarde de dolari, creând un dezechilibru masiv de gen în țară și făcând dificilă căsătoria bărbaților chinezi.

„În esență, femeile și fetele nord-coreene sunt o modalitate perfectă de a găsi soții pentru bărbații chinezi”, a spus Evangelou.

Global Rights Compliance a spus că femeile sunt adesea vândute unor „bărbați foarte singuri” și ținute împotriva voinței lor în casa celui care le-a cumpărat.

Mită pentru grăniceri

Și se pare că gardienii chinezi sunt complici la acest trafic. „Supraviețuitorii au spus că grănicerii chinezi fie știu despre operațiunile bandelor criminale și, în esență, nu fac nimic în acest sens, fie ar putea să primească mită ”, susține Evangelou.

Potrivit Global Rights Compliance, oficialii chinezi efectuează rareori inspecții în „zona roșie”.

Complicitatea oficialilor chinezi și, uneori, chiar și a forțelor de poliție, face aproape imposibil să tragi la răspundere criminalii.

„O gaură neagră de informații există în prezent în jurul zonei roșii a Chinei, ceea ce înseamnă că multe alte femei și fete nord-coreene sunt victime ale industriei sclavilor sexuali din China. Sclavia sexuală ilegală a femeilor și fetelor nu se va opri fără un efort internațional concertat“, atrage atenția organizația.

Femeile și fetele care se ascund în „zona roșie” trăiesc cu o teamă constantă de a fi trimise înapoi în Coreea de Nord – deoarece stimulentele financiare sunt mari pentru localnicii care raportează dezertorii.

Dezertorii care sunt forțați să se întoarcă sunt denumiți „trădători” și ajung după gratii sau în lagăre de muncă forțată din Coreea de Nord. Unor dezertori li se emite automat condamnarea la moarte.

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, până la 120.000 de persoane se află în prezent în lagărele de prizonieri din Coreea de Nord, unde sunt supuse muncii forțate ore îndelungate în condiții dure.

China îi tratează pe nord-coreeni ca pe niște migranți economici ilegali, lăsându-i la cheremul bandelelor criminale. Femeile nord-coreene nu pot cere ajutor autorităților, deoarece știu că vor fi repatriate forțat, preferând să „fie ascunse“ în China.

„Acest lucru le lasă pe femei expuse la o multitudine de încălcări grave ale drepturilor omului, deoarece există o politică ostilă din China, care le împiedică să caute refugiu”, a spus Evangelou, citată de The Sun.

Dacă reușesc să scape, merg în Asia de Sud-Est și încercă să ajungă într-un refugiu sigur din Coreea de Sud, a precizat ea.

Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
Aglomerație mare în spațiu. Un impact cosmic a avariat stația chineză „Tiangong”
Aglomerație mare în spațiu. Un impact cosmic a avariat stația chineză „Tiangong”
Stația spațială chineză Tiangong a fost lovită de resturi spațiale în această iarnă și a rămas parțial fără energie. După aceea, China a decis să își intensifice eforturile de...
#China, #zona rosie, #Coreea de Nord, #trafic, #Femei, #sclave sexuale , #China