Jucătoarea de tenis care a fost nominalizată de revista People la premiile anului 2023

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 23:33
1873 citiri
Jucătoarea de tenis care a fost nominalizată de revista People la premiile anului 2023
Ons Jabeur (în stânga) și Cori Gauff (în dreapta) FOTO / Facebook

Americanca Coco Gauff (19 ani, locul 3 WTA) a fost inclusă de lista revistei People Magazine între primele 25 de persoane, care au stimulat interesul în 2023.

"După ce a întors capetele la vârsta de 15 ani cu o victorie în primul tur împotriva lui Venus Williams la Wimbledon în 2019, întrebarea a fost când - nu dacă - Gauff va câștiga primul ei trofeu de Grand Slam. S-a dovedit a fi anul acesta, deoarece fostul nr. 1 mondial la juniori a dominat U.S. Open 2023, devenind cea mai tânără campioană americană de la Serena Williams în 1999. Dar Gauff este încă neîncrezătoare că poate ajunge la faima surorilor Williams”, a scris People despre ea.

În aceeași categorie a intrat și David Beckham, care a reușit anul acesta să-l aducă pe Messi la Inter Miami.

Record de câștiguri din tenis și publicitate

Câștigătoarea de la US Open este și sportiva plătită cel mai bine în 2023, potrivit Sportico.

Veniturile jucătoarei de tenis din SUA sunt estimate la 22,7 milioane de dolari (21 milioane de euro). Dintre aceștia, 6,7 milioane de dolari provin din performanţele ei pe teren, iar 16 milioane din contracte de publicitate.

Poloneza Iga Swiatek se află pe locul 2, cu venituri de 21,9 milioane de dolari, în vreme ce schioarea americană de freestyle Eileen Gu (20 de milioane de dolari) se află pe locul 3. În Top 15 figurează 9 jucătoare de tenis.

Coco Gauff a câștigat patru titluri în 2023 și șase în întreaga ei carieră la simplu. Anul acesta a înregistrat 51 de victorii și 16 înfrângeri, bilanț care o face să termine sezonul pe locul trei în lume.

Americanca este și o foarte bună jucătoare de dublu, ocupând tot poziția a treia mondială, alături de compatrioata sa Jessica Pegula, alături de care formează cea mai redutabilă echipă din lume.

Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
După începerea războiului din Ucraina, în Rusia s-a produs un fenomen dezastruos: un adevărat exod al populației peste granițe. Analiștii au apreciat că aproximativ 1 milion de ruși au...
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
După ce Congresul american a aprobat săptămâna aceasta un mult așteptat ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Rusia a jubilat că armamentul occidental avansat nu va putea...
#Coco Gauff, #premiu, #People, #SUA, #distinctie , #stiri tenis