Bucurie uriașă pentru zeci de copii care se dau cu sania pe un derdeluș: "Asta consider eu fericire adevărată!" VIDEO

Duminica, 05 Februarie 2023, ora 12:25
4793 citiri
Bucurie uriașă pentru zeci de copii care se dau cu sania pe un derdeluș: "Asta consider eu fericire adevărată!" VIDEO
Un clip video în care apar mai mulți copii care se dau cu celofanul și se bucură de zăpadă a devenit viral pe rețelele sociale FOTO Facebook/ Ostra,Suceava,Romania

Un clip video în care apar mai mulți copii care se dau pe un derdeluș cu sănii și cu saci din plastic și se bucură de zăpadă a devenit viral pe rețelele sociale.

În filmare, un adult îi încurajează să se dea pe derdeluș. Din comentarii reiese că ar fi profesorul de sport.

„Asta e copilăria ce am avut-o și eu, stăteam la săniuș până făceam țurțuri...!!!”, se arată în descrierea clipului care a strâns sute de comentarii și distribuiri.

„Sunt niște amintiri frumoase de neuitat!”, scrie cineva.

O altă persoane crede că profesorul de sport i-a scos pe elevi la zăpadă.

„Ce frumos, cred că e d-nul profesor de educație fizică și sport, cu inițiativă.”

Alte persoane au devenit nostalgice:

„Era frumos, aveam bunici la țară, aveam unde merge, acum părinții mei nu se mai muta la țară, chiar dacă sunt pensionari, satele sunt goale și casele părintești în paragină. M-am mutat eu, e de vis.”

„Copilărie, iartă-mă că am vreut să fiu om mare! Ce frumoasă și sănătoasă este viața fără tehnologie! Felicitări bravooo!să faceți asta tot mai des”.

„Da, ce vremuri, ce frumos era! Iernile erau ierni. Troienele erau aproape de streașina caselor. Stam afara la sanius pana seara târziu. Înghețată la mâini și picioare dar cu pofta de joaca. Bravo celor care au avut inițiativa!”

Altcineva își amintește cum înghețau copiii de frig, dar cu greu se dădeau duși de la zăpadă:

"Când ajungeam acasă pantalonii încă mai stăteau drepți cam o oră după binemeritata bătaie că erai congelat. Urcam pe cuptorul sobei din bucătărie și aveam paravan sarma cu rufe aduse de mama de afara care erau mai groase și mai rezistente decât ori ce tablă din comerț."

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook Ostra,Suceava,Romania.

Până când mai ninge

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de frig valabilă în toate regiunile, până vineri, precum şi atenţionări Cod galben de ninsori şi viscol, pentru zone din 27 de judeţe, valabile până luni seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 5 februarie, ora 10:00 - 6 februarie, ora 20:00, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, local şi temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăşi 8090 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol şi vizibilitate redusă.

Conform ANM, în perioada 05 februarie, ora 10 - 06 februarie, ora 20, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă şi vizibilitate redusă.

De asemenea, meteorologii au emis o informare meteorologică valabilă în perioada 5 - 10 februarie. În intervalul menţionat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea şi dimineaţa în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 şi -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei, amplificând senzaţia de frig.

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#copii, #celofan, #zapada, #profesor , #stiri sociale