Ce mai citim? Crushkurs - Manual de criza. Cum sa va gestionati banii

Marti, 01 Martie 2011, ora 07:42
1181 citiri
Ce mai citim? Crushkurs - Manual de criza. Cum sa va gestionati banii
Foto: Editura Meteor Press

Crushkurs - Manual de criza. Cum sa va gestionati banii, Dirk Muller

Dirk Muller este poreclit "Domnul Dax" (DAX este indicele bursei de capital din Germania), "simbolul Bursei din Frankfurt", gratie performantelor obtinute in domeniu si faptului ca a lansat numeroase avertismente care ulterior s-au dovedit intemeiate. Este unul dintre actorii principali ai Bursei din Frankfurt (motiv pentru care in carte se mentioneaza ca "Domnul Dax" nu vorbeste in numele Bursei germane).

"Manualul de criza" al lui Dirk Muller este inedit in peisajul tematic, autorul reusind sa furnizeze prin aceasta carte un material-calauza pentru sistemul finaciar. Evitand limbajul economic sofisticat si formulele laborioase, Muller aduce un strop de lumina printre "fumigenele" cu care publicul neavizat este atacat din toate partile.

In Crashkurs, unul din principalele avertizmente pe care Muller il ia in cosiderare este acela ca nimeni nu stie ce ne rezerva viitorul. Astfel, dincolo de anumite indicii si aluzii la o "teorie a conspiratiei", care-i dau cartii savoarea unui roman de suspans, autorul merge in paralel pe doua scenarii: cataclismul si inflorirea.

"Manualul de criza" porneste de la un "raport de bursa", facand o introducere a cititorului in piata financiara. Autorul deconspira limbajul si metodologiile de previzionare, care nu permit niciunui "expert" sa evalueze piata corect si in timp real. Chiar daca nu foarte sistematic, el reuseste sa explice toate aspectele care tin de bani si de conceptele economice care afecteaza veniturile cetatenilor simpli.

Scurt si foarte elocvent, Muller explica ce sunt banii, de unde apar si cum ajung sa "puna lumea in miscare", facand o expunere a "necazurilor" actuale provocate de Statele Unite. Astfel, autorul configureaza un traseu al crizei: imobiliare - bancar - economie de ansamblu.

Cartea lui Muller, scrisa cat mai simplu, asa cum pretinde autorul, mentine un ritm interesant al expunerii si puncteaza "teoriile" exprimate prin parabole si digresiuni deloc lipsite de umor. Deocamdata pare sa fie singurul demers explicativ de acest gen adresat si cititorului simplu, expunand tot ansamblul problematicii economice si financiare care a generat actualul episod al crizei mondiale.

CRASHKURS poate fi comandat de pe site-ul editurii www.meteorpress.ro sau de pe adresa de e-mail comenzi@meteorpress.ro .

Editura Meteor Press

www.meteorpress.ro

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#recomandare carte, #carte cultura , #carte