Festivalul Japan Play Transylvania: Sushi, Ikebana, haiku si cosplay

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 19:27
2903 citiri
Festivalul Japan Play Transylvania: Sushi, Ikebana, haiku si cosplay

Japan Play Transylvania este primul festival axat pe cultura traditionala japoneza organizat in tara noastra si se va desfasura in Casa de Cultura a Studentilor si Centrul de Cultura Urbana "Turnul Croitorilor din Cluj-Napoca, pe 28 si 29 aprilie.

Centrul de Cultura Urbana "Turnul Croitorilor" va gazdui, pe parcursul celor doua zile de festival, demonstratii culinare de sushi, sashimi si numeroase alte preparate specifice Tarii Soarelui Rasare, demonstratii vestimentare si de arte martiale, expozitii istorice, artistice, de fotografie si de lucrari Ikebana.

De asemenea, vor fi pregatite si activitati interactive pentru public, cum este atelierul de haiku, accesul vizitatorilor fiind liber. Turnul Croitorilor va avea amenajata si o zona speciala pentru copii, unde se vor desfasura diverse activitati pregatite special pentru cei mici.

Casa de Cultura a Studentilor se va dedica in principal culturii pop. Intrarea in aceasta locatie se va face pe baza de bilet, care poate fi achizitionat de pe site-ul evenimentului.

Printre cele mai importante activitati se afla si trei concursuri destinate cunoscatorilor culturii japoneze: concursul de cosplay (cu sectiunea free cosplay, in afara competitiei); concursul Saiki (pentru cei cu talentele deosebite) si concursul de AMV (montaj audio-video de anime-uri).

In cadrul festivalului se vor desfasura si o serie de workshop-uri gratuite, care vor instrui participantii in domenii precum: realizarea de animatii, de tinute pentru cosplay, de origami sau desene. Accesul la aceste workshop-uri va fi limitat (pana la 30 de locuri), inscrierile efectuandu-se in fiecare dintre zilele festivalului, la InfoPoint-ul amplasat in holul Casei de Cultura a Studentilor.

Alte puncte de atractie vor fi concertele sustinute de Ultimu' Nivel, Lights Out!, Trupa OM si Jewelia si zonele special amenajate, precum:

- zona de gaming, unde vor fi prezentate cele mai populare jocuri ale momentului;

- zona comunitatilor, care va fi destinata promovarii organizatiilor care activeaza in domeniul culturii japoneze;

- aleea artistilor, care va oferi tinerilor modalitatea potrivita pentru a se promova si a-si vinde propriile lucrari axate pe aspecte ale culturii moderne japoneze, prin amenajarea unor standuri comerciale.

Mai multe detalii despre activitatile festivalului si despre modalitatea de inscriere la concursuri, pe site-ul evenimentului.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Festival Japan Play Transylvania, #cultura japoneza Cluj Napoca , #cultura japoneza