Pagube după cutremurul din Gorj. Structurile a zeci de blocuri, case și instituţii publice au fost fisurate

Marti, 14 Februarie 2023, ora 19:38
3154 citiri
Pagube după cutremurul din Gorj. Structurile a zeci de blocuri, case și instituţii publice au fost fisurate
Turla bisericii din comuna Arcani a fost avariată

Câteva zeci de blocuri şi case din mai multe localităţi ale judeţului, mai multe instituţii publice şi lăcaşuri de cult au suferit fisuri în urma cutremurului de marţi, nefiind însă înregistrate pagube materiale însemnate sau victime, se arată într-o centralizare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj.

Potrivit documentului, cutremurul s-a simţit în tot judeţul, dar au fost înregistrate pagube în Târgu Jiu, Bumbeşti Jiu, Rovinari, Tismana, comuna Arcani, comuna Băleşti şi comuna Godineşti.

În municipiul Târgu Jiu, complexul comercial Parâng din centrul oraşului prezintă fisuri, şapte case au, de asemenea, fisuri sau coşurile de fum sunt în pericol să cadă. Totodată, conform unor informaţii ulterioare colectate în urma recunoaşterilor în teren, majoritatea coşurilor de fum de la sediul 700 al Spitalului Judeţean de Urgenţă sunt în pericol să cadă.

De asemenea, drumarii au intervenit pe Defileul Jiului pentru îndepărtarea mai multor stânci căzute. Totodată, au fost maşini avariate ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri: posibil 3 autoturisme în parcările din zona Primăriei Târgu Jiu; 2 autoturisme în parcarea blocului 8 din zona Hotel Brâncuşi şi un autoturism avariat în zona Pasarelei din Târgu Jiu.

Au acţionat şi forţe şi mijloace din Târgu Jiu, Motru, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu, Hurezani, Rovinari şi Tismana. Nu a fost necesară intervenţia altor mijloace din judeţele învecinate.

Decuplare la alimentarea cu servicii la Electrocentrale Rovinari

La Sucursala Electrocentrale Rovinari, au existat decuplări la alimentarea de servicii generale, dar că realimentarea a fost reluată în 20 de minute. La Electrocentrale Turceni şi Işalniţa, precum şi în carierele miniere din cadrul CE Oltenia nu s-au înregistrat probleme în exploatare.

”În urma mişcărilor seismice care au avut loc în data de 14.02.2023, precizăm că în Sucursalele Electrocentrale Turceni şi Işalniţa, precum şi în carierele miniere din cadrul CE Oltenia nu s-au înregistrat probleme în exploatare. La Sucursala Electrocentrale Rovinari, au existat decuplări la alimentarea de servicii generale. Realimentarea a fost reluată în 20 de minute prin recuplarea transformatoarelor. Grupurile energetice au rămas în paralel pe toată perioada şi protecţiile au funcţionat corect”, a transmis Complexul Energetic Oltenia.

Un cutremur de 5,7 grade s-a produs, marţi, în judeţul Gorj, fiind resimţit în Bucureşti şi în mai multe judeţe ale ţării. Este pentru a doua zi consecutiv când în zonă are loc un cutremur cu magnitudine peste 5.

Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea uriașă amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge s-a prăbușit. Fațada a fost avariată, dar nu sunt victime VIDEO
Elicea amplasată pe legendarul cabaret Moulin Rouge, situat în cartierul Pigalle din Paris, s-a desprins şi a căzut în noaptea de miercuri 24 spre joi 25 aprilie, între orele 2.00 şi 3.00,...
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Un nou atac rusesc cu rachete asupra orașului Harkov. Pagubele materiale sunt însemnate
Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe...
#cutremur, #gorj, #pagube, #cladiri, #fisuri , #cutremur